11 Haziran 2021 Cuma

Biden – Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den İnandı açıklaması: Kaygıyla izliyoruz

ABD Başkanı Joe Biden ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Haziran’da NATO zirvesinde bir araya gelecek. Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi ABD Dışişleri’nden Kırgızistan’da kaçırılıp Türkiye Büyükelçiliği’nde alıkonulduğu iddia edilen Orhan İnandı ile ilgili “Kaygılıyız, takip ediyoruz” açıklaması geldi. 

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk istihbaratı tarafından Kırgızistan’da kaçırılan ve Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği’nde tutulduğu iddia edilen eğitimci Orhan İnandı ile ilgili gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini açıkladı.

“TAKİP EDİYORUZ, TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dışişleri Bakanlık Sözcüsü tarafından TR724‘e yapılan yazılı açıklamada, Sapat Eğitim Kurumları eski Genel Müdürü Orhan İnandı’nın Kırgızistan’da kaybolduğuna dair haberleri endişe ile takip ettiklerini belirtti. Bakanlık yetkilileri, açıklamanın devamında Orhan İnandı ile ilgili gelişmeleri yakından izleyeceklerini ve takipçisi olacaklarını vurguladı.

KİMYASAL İLAÇLARLA İŞKENCE YAPILIYOR

Kırgızistan’ta 31 Mayıs’ta kaçırıldığı günden bu yana kendisinden haber alınamayan İnandı’nın MİT tarafından kaçırıldıktan sonra Bişkek’te bulunan Türk Büyükelçiliği’nde tutulduğu ve kendisine Türkiye’den getirilen bir takım kimyasal ilaçlarla işkence yapıldığı iddiası uluslararası medyanın gündemine girmişti. Aynı zamanda Kırgızistan vatandaşı da olan İnandı için Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Türkiye ziyareti sırasında konuya dair Erdoğan’a sorular sorduğunu, Erdoğan’ın ise “İnandı’yı tanımadığını ve hakkında bir şey duymak istemediğini” söylediğini anlatmıştı.

 

BM’den İnandı ile ilgili Türkiye’ye “ihlali ortadan kaldır” kararı

Biden – Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den İnandı açıklaması: Kaygıyla izliyoruz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder