10 Haziran 2021 Perşembe

İşte Erdoğan’ın gerçek korkusu: Ya uyanırlarsa!

17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında bugünkü durumun bir benzerini yaşayan Erdoğan, o gün olduğu gibi yine gövdesini taşın altına koyarak etrafa saçılan pislikten sıyrılmaya çalışıyor. Yolsuzluk operasyonları ve 15 Temmuz sonrası gibi Türkiye’yi karanlığa sürükleyen süreçlerde, bu tavrıyla bir şekilde muhalefeti de yanına almayı başaran Erdoğan’ın taktiği aynı. Fakat bu sefer ibre Sedat Peker’den yana. Devletin polis ve savcısı yerine Erdoğan’a inanarak tarihi hatalar yapan muhalefet kimin yanında yer alırsa alsın araştırmalar halkın yüzde 66’sının Peker’e inandığını gösteriyor. Halkın uyanmaya başlaması da en çok Erdoğan’ı korkutuyor.

BOLD – Sedat Peker deliller ortaya koyarak Saray, AKP’li siyasetçiler ve bürokratların bulaştıkları uluslararası suçları ifşa etti. Peker, iddialarını yalanlayanları ve yalanlamaya teşebbüs edenleri pişman etti. Peker konusunda tavrı pek de net olmayan Erdoğan ise uzun süre sessizliğini korudu. Grup toplantısından grup toplantısına konuya değinen Erdoğan dünkü toplantıda niyetini iyice açık etti.

8 YIL ÖNCESİNİ HATIRLATTI

Erdoğan, ‘Yeminli millet düşmanı’ dediği Sedat Peker’in iddialarını Meclis kürsünden dile getiren muhalefeti sert bir dille uyardı. Erdoğan konuşmasında, “Bize iftira atan kesimlere baktığımızda arkalarında 3-4 örgütün bulunduğunu görürüz. Bunlardan biri PKK ve sivil görünümlü uzantılarıdır. Bir diğeri FETÖ terör örgütüdür. Diğeri ise eskiden beri Ermeni örgütlerinin artığı kuruluşlardır. Şimdi bir de organize suç örgütü mensuplarını eklediler. Bunların hepsi aynı kaynaklardan beslenmektedir. Tüm bu malzemeleri kişisel ikbal uğruna tekrarlayan bir kısım siyasetçileri de bu listeye eklememiz gerekiyor” dedi.

17/25 Aralık’ta olduğu gibi Erdoğan iddiaların peşine düşmek yerine karizmasını ortaya koyarak yalanlama ve hedef gösterme yolunu seçti. Muhalefete de aynını tembihledi.

Fakat yolsuz operasyonları sonrası bu taktiği başarılı olan Erdoğan, o dönemde oldukça aktifti. Gittiği her toplantı, miting ve açılışta ‘Paralel devlet’ suçlamasıyla operasyonlardan sorumlu tuttuğu Gülen Hareketini şeytanlaştırdı. Bunu yaparken medya ve muhalefet desteğini de arkasına aldı. Bir süre sonra Erdoğan, ‘Paralel’ masalına bir koç kişi ve kesimi inandırmayı başardı.

İŞLER DEĞİŞTİ

Erdoğan, Sedat Peker’e karşı aynı taktiği uygulayacağını açık etse de durum biraz farklı. Deprem felaketlerinde yaşanan acizlik, kötü pandemi yönetimi, halkı intihara sürükleyen ekonomik krizden bunalan halkın aynı hikayeye inanması zor. Ayrıca, hep bir adım önde olan Peker, kamuoyunun desteğini de aldı.

Sedat Peker’in iddialarına yargı mensuplarının soruşturma başlatma ihtimalinden değil, sandığa çağıracağı halktan korkuyor Erdoğan. Sedat Peker’in yüz milyonu geçen izlenme sayısı iktidarın ve Erdoğan’ın korkulu rüyası oldu. Medya ve muhalefetin desteğiyle yolsuzluğu ve yozlaşmayı gizlemeyi başaran Erdoğan’ın en büyük korkusu, tüm bu yaşananlarının ardından halkın uyanacak olması.

SEDAT PEKER’E KİM İNANIYOR?

MetroPOLL araştırma şirketinin yaptığı Sedat Peker anketinde ‘anlatılanların tamamına ya da çoğunı inandırıcı buluyorum’ diyenlerin oranı yüzde 48,2. ‘Bir kısmını inandırıcı buluyorum’ diyenlerle beraber bu oran yüzde 66’ya yülseliyor.

Peker’e hiç inanmıyorum diyenler ise sadece yüzde 22. Peker’in videolarında özellikle seslendiği kesim olan 18-40 yaş aralığındakilerin yüzde 27.1’i iddialara tamamen inandığını söylerken, bu oran 41 yaş ve üstü kişilerde yüzde 27.8 olarak gerçekleşti.

Peker’e inananların yüzdeleri başa baş gitmesine rağmen, Peker’e 41 yaş ve üstünün daha çok inandığı görülüyor.

EN ÇOK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İNANIYOR

Yapılan araştırmaya göre kadınlar Peker’in iddialarının tamamını erkeklere göre daha inandırıcı buluyor. Öte yandan eğitim durumuna göre değerlendirilen sonuçlar ise üniversite mezunlarının Peker’e daha çok inandığını gösteriyor.

PEKER’E EN ÇOK KİMLER İNANMIYOR?

Peker’in iddialarına en çok inanmayanlar ise erkekler, 41 yaş ve üstü kişiler ve ortaokul mezunu ve altında bir eğitim seviyesine sahip olanlar olarak ankete yansıdı.

Sedat Peker Hakan Fidan’ı yaktı

İşte Erdoğan’ın gerçek korkusu: Ya uyanırlarsa! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder