9 Haziran 2021 Çarşamba

Erdoğan 1955 yılında açılan Esenboğa’yı kendisinin yaptığını açıkladı

AKP öncesi Türkiye için “taş dönemi” betimlemesi yapan daha önce Turgut Özal ve Süleyman Demirel dönemlerinde yapılan eserleri sahiplenen Tayyip Erdoğan, şimdi de 1955 yılında açılan Ankara Esenboğa Havalimanı’nı kendisinin yaptırdığını öne sürdü.

BOLD – Daha önce yaptığı konuşmalarda AKP öncesinde Türkiye’de buzdolabı, çamaşır makinesi olmadığını öne süren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şimdi de 66 yıl önce Demokrat Parti’nin iktidarı döneminde yaptırılan Ankara Esenboğa Havalimanı’nı sahiplendi.

ANKARA’DAKİ HAVALİMANI’NI KİM YAPTI?

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın 1955 yılında yapılan Ankara Esenboğa Havalimanı’nın yapımı için kullandığı sözler şaşırttı. Ankara Esenboğa Havalimanı’nın AKP döneminde yapıldığını öne süren Erdoğan, “Ankara’daki havalimanını kim yaptı ya? Biz yaptık. Bundan önce böyle bir havalimanı Ankara’da var mıydı? Yoktu” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamasının partilileri tarafından alkışlanması ise dikkat çekti.

ECEVİT, DEMİREL VE ÖZAL’IN ESERLERİNİ DE SAHİPLENDİ

Menderes’in yaptırdığı havalimanını kendisinin yaptırdığın öne süren Erdoğan, daha önce de Bülent Ecevit, Turgut Özal ve Demirel’in inşa ettirdikleri eserleri de sahiplenmişti. Erdoğan 1974 yılında kurulan Cumhuriyet Üniversitesi için “Bizden önce Sivas’ta üniversite var mıydı? Yok. Bizimle beraber Sivas’a üniversite geldi” demişti. Erdoğan ayrıca 1992 yılında kurulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni, 1992 yılında kurulan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ni, 1987 yılında açılan İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nı, 1998 yılında hizmet vermeyle başlayan Adıyaman Havalimanı’nı kendilerinin yaptığını öne sürmüştü.

BUZDOLABI, FIRIN BULABİLİYOR MUYDUK?

Önceki bir konuşmasında “Bizden önce MR mı vardı, tomografi mi vardı? Ultrasonografi mi vardı yok yok yok” diyen Erdoğan, kendilerinden önce evlerde beyaz eşya da olmadığını öne sürmüştü. Katıldığı radyo programında AKP politikalarını eleştiren dinleyicilere teessüflerini ileten Erdoğan, “Türkiye’de 15 sene önce acaba evlerde biz fırın bulabiliyor muyduk? Acaba evlerde buzdolabı bulabiliyor muyduk?” demişti.

Erdoğan 1955 yılında açılan Esenboğa’yı kendisinin yaptığını açıkladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder