12 Haziran 2021 Cumartesi

Ziraat Bankası çiftçiden kesip Demirören’e vermiş

Demirören’e verdiği 750 milyon dolarlık krediyi tahsil edemediği ortaya çıkan Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, bankayla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Babuşçu, Ziraat Bankası’nın çiftçilere Halkbank’ın esnafa kullandırdığı kredinin yarı yarıya azaldığını açıkladı.

BOLD – Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Demirören’in Doğan Medya’yı almak için çektiği 750 milyon dolarlık krediyi Ziraat Bankası’na ödemediği iddiası gündemden düşmüyor. Demirören’e verdiği parayı tahsil edemeyen Ziraat’in çiftçiye verdiği krediyi yarı yarıya azalttığı ortaya çıktı.

HER 100 LİRANIN 15,1 LİRASI ÇİFTÇİYE

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın kuruluş amaçlarının dışında kredi verdiğini tabloyla açıkladı. 2005 yılında Ziraat Bankası her 100 liralık kredinin 37,4 lirasını çiftçilere kullandırdı. 2020 yılında ise 100 liralık kredinin ancak 15,1’ini çiftçilere verdi.

ESNAFA KREDİ MUSLUKLARI KISILDI

Halkbank’ın esnaf için verdiği krediler de de büyük bir düşük yaşanıyor. 2005 yılında 100 liralık kredinin 44,4 lirasını kullandıran Halkbank, 2020 yılında 100 liralık kredinin sadece 16,7’isini esnaflara harcadı. 15 yılda çiftçiler için kurulan Ziraat Bankası çiftçilere kredi musluğunu kıstı, esnaflar için kurulan Halkbank’ta esnaflara kredi vermeyi azalttı.

7.7 milyon kişi yeşil karta muhtaç yaşıyor

Ziraat Bankası çiftçiden kesip Demirören’e vermiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder