9 Haziran 2021 Çarşamba

Erdoğan zenginleri doyuruyor! Aç dolaşanları da siz doyuruverin

Pandemiyle birlikte zaten ağır olan ekonomik koşullar dayanılmaz bir hal almaya doğru gidiyor. Açlıktan şikayet eden halkı nankörlükle suçlayan Tayyip Erdoğan ise, devletin kasasından garantili ihalelerle zenginleri doyururken, muhalefeti de açlıktan şikayet edenleri doyurmaya davet ediyor.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü partisinin grup toplantısında muhalefet liderlerine seslendi.

SİZ DOYURUVERİN

Ekonomik kriz eleştirilerine sinirlenen Erdoğan, “Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” dedi.

NANKÖRLÜK PARAYLA DEĞİL

Esnaf için açıklanan yardım paketlerindeki yapılandırmalara da değinen Erdoğan, “Nankörlük biliyorsunuz parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya’dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki” diye konuştu.

AKP’NİN DOYURDUĞU ZENGİNLER

Erdoğan’ın sözleri muhalefetin tepkisini çekerken hükumetin garanti geçişlerle doyurduğu zenginler yeniden gündem oldu.

Yandaş müteahhitlere verilen garantili ihalelerle devletin kasası resmen boşaldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu yap-işlet devret (YİD) modeliyle inşa edildi. Bu projelerde araç geçiş bedelleri, döviz olarak belirlendi. Devlet, bu projelere belli sayıda araç geçiş garantisi verdi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması halinde aradaki farkı devlet ödüyor.

Geçen yılın ilk yarısında 1.7 milyar liralık garanti ödemesi yapılan Osmangazi Köprüsü için garanti kapsamında ikinci 6 ay için 1.5 milyar liralık ödeme yapılacak. İşletmeci Otoyol Yatırım A.Ş.’ye 2019 yılında da 2 milyar 35 milyon ödenmişti.

2020 yılı için Kuzey Marmara Otoyolu’nu işleten ortaklığa 2 milyar 150 milyon TL, Ankara-Niğde Otoyolu’na da 150 milyon TL araç geçiş garantisi kapsamında ödeme yapıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de ortakları arasında yer alan IC İÇTAŞ’ın inşa ettiği ve 1,3 milyon yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanı yılın ilk 4 ayı sadece 61 yolcu kullandı. Müteahhittin zararı yine milletin cebinden karşılandı.

POLİTİKALARI HALKI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

2002 yılında iktidara gelen AKP, özellikle son 10 yılda, tüketime dayalı, üretmeyen, istihdam yaratmayan ve yabancı sermaye akışlarına bağımlı kırılgan bir ekonomi yarattı. Hükumetin yaratamadığı istihdam ve taşeronluk sistemi ile birlikte esnek ve güvencesiz çalıştırılmayı, sendikasızlaştırmayı, keyfi işten çıkarmaları ve yoksullaştırmayı temel politik hedefi haline getirdi. AKP’nin bu politikaları, Erdoğan inkar etse de halkı açlık ve intiharlara sürüklüyor.

Gazete Karınca’da yer alan habere göre, Türkiye’de çalışan nüfusun yüzde 60’ı asgari ücrete veya altında bir gelire sahip ve en az 20 milyon insan aslında açlık sınırını altında yaşıyor. İşini kaybedenlerle birlikte açlık sınırı altında yaşayan insanların sayısı 30 milyonu buluyor.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİN ÇOK ÜZERİNDE

Her türlü manipülasyon iddialarına rağmen TÜİK verileri de içler acısı. Dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için bir ayda harcaması gereken para, Nisan ayı verilerine göre 18 lira daha artarak 3 bin 414 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı ise 11 bin 680 liraya kadar yükseldi. Açlık sınırı 2 bin 826 TL olan asgari ücretin 588 TL üzerine çıktı.

Erdoğan devletin kasasından garantili ihalelerle zenginleri doyururken, muhalefete de sefaletten şikayet ettiği için ‘nankör’ dediği halkı doyurmaya davet ediyor.

1,3 milyon yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanını 61 yolcu kullandı

 

Erdoğan zenginleri doyuruyor! Aç dolaşanları da siz doyuruverin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder