12 Haziran 2021 Cumartesi

Türk hacı adayları bu yıl da kutsal topraklara gidemeyecek

Suudi Arabistan salgın gerekçesiyle ülke içerisinde yaşayan sınırlı sayıda hacı adayını kabul edeceğini açıkladı. Bu açıklama sonrası Diyanet de Türk hacı adaylarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

BOLD – Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hacı adaylarını üzecek bir haber geldi. Başkanlık, Türkiye’den hacı adaylarının bu yıl kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

ARABİSTAN’DA YAŞAYANLAR HAC YAPABİLECEK

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle sadece Suudi Arabistan’da yaşayan sınırlı sayıdaki hacı adayına izin verileceğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle 2021 yılı hac ibadeti için Türkiye’den hacı adaylarının kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

GEÇEN YIL DA TÜRK HACI ADAYLARI GİDEMEMİŞTİ

Diyanet tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl da hac için gidilmediğine dikkat çekilerek, “Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kovid-19 salgını sebebiyle bu sene de hac ibadeti için sadece Suudi Arabistan’da yaşayan sınırlı sayıdaki hacı adayına izin verileceğini açıkladı. Bu karar sebebiyle 2021 yılı hac döneminde diğer ülkeler gibi ülkemizden de hac ibadeti için kutsal topraklara hacı adayı kabul edilmeyecektir. Konu ile alakalı detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

YAYINLANAN GENELGEYE GÖRE 45 BİN KONTENJAN AYRILACAKTI

Suudi Arabistan yönetimi iki ay önce hac ibadeti ile ilgili detayları ve kontenjanı açıklamıştı. Yayınlanan genelgeye göre bu yıl hac ibadeti için yerli ve yabancı hacıları da içeren sadece 60 bin kişilik kontenjan açıldığı bildirilmişti. Genelgede 45 bin hacı adayının yurtdışından, 15 bin hacı adayının ise yurtiçinden kabul edileceği belirtilmişti. 18-60 yaş arasında olacağı ifade edilen hacı adaylarının aşı olmuş, sağlıklı kişiler olmaları gerektiği ifade edilmişti.

 

Erdoğan’ın Soylu’yla ilgili planı var 14 Haziran’ı bekliyor

 

Türk hacı adayları bu yıl da kutsal topraklara gidemeyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder