10 Haziran 2021 Perşembe

Demirören’in sonu da Karamehmet gibi olur mu?

Yıldırım Demirören’in Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan kullandığı 750 milyon dolarlık kredinin ödenmemesi gündemden düşmüyor. Gazeteci Barış Soydan, “Karamehmet Ziraat’e borcunu ödeyemeyince Turkcell devlete geçmişti” hatırlatması yaptı.

BOLD – T24 haber sitesinde konuyu köşesine taşıyan Soydan, Demirören’in Doğan medya grubunu satın almak için kullandığı 750 milyon dolar kredinin akıbetiyle ilgili Ziraat Bankası’nın ticari sır gerekçesiyle açıklama yapmadığını söyledi.

KREDİ İKİ ÜÇ YIL DAHA ERTELENDİ

Soydan, “Tahmin hakkımı kullanayım, bu kredi çok büyük olasılıkla, Ülker, Doğuş gibi şirketlerin milyarlarca dolarlık kredileri gibi yeniden yapılandırıldı. İki-üç yıl daha geri ödemesiz dönem tanındı.” dedi.

DEMİRÖREN MEDYA ŞİRKETLERİ ZARAR EDİYOR

Demirören’in krediyi zaten iki yıl geri ödemesiz dönemle aldığını hatırlatan Soydan, “İki-üç yıl daha ödeme yapmayacak. Peki sonra? Demirören bu krediyi geri ödeyebilecek mi? Dürüst olalım, zor. Aydın Doğan’ın yönetimindeyken kâr eden medya şirketleri Demirören’de zarar etmeye başladı. Mesela Hürriyet 2021’in ilk çeyreğinde 13 milyon TL zarar etti. 2020’nin genelinde de 82 milyon TL zarar etmişti.” ifadeleri kullandı.

İPODEK EDİLEN GOLF SAHASI O KADAR ETMİYOR

Demirören’in 750 milyon dolar için ipotek ettirdiği Kemer Country’deki golf sahasının kredi tutarını karşılamadığını belirten Soydan, bu kredinin geri ödenmeyeceği tahmininde bulundu.

GAZETE VE TELEVİZYONLAR VARLIK FONUNA DEVREDİLECEK

Soydan, “Turkcell’in kurucusu Mehmet Emin Karamehmet Ziraat Bankası’ndan kullandığı 1.6 milyar dolar krediyi ödeyemeyince şirketin hisseleri Türkiye Varlık Fonuna geçmişti. Bu işin sonunun oraya varması, Varlık Fonunun şirketleri arasına gazeteler ve televizyon kanallarının eklenmesi bence güçlü olasılık” bilgisi verdi.

Demirören’in sonu da Karamehmet gibi olur mu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder