9 Haziran 2021 Çarşamba

Mahkeme Başkanı Esat Toklu’nun Togo Kuleleri maceraları

Sedat Peker’in lüks yaşamını ifşa ettiği İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, Togo Kuleleri müteahhitleriyle doğum günü kutladığı videolar sosyal medyada dolaşıma girdi. Toklu’nun başkanı olduğu mahkemenin kaçak katlarıyla bilinen kulelerle ilgili geçmişte kararlar verdiği ortaya çıktı.

BOLD – Sedat Peker’in geceliği yüz bin lira olan otelde tatil yapan ve 2 milyonluk cipe binen İstinaf Mahkemesi Başkanı Hakim Esat Toklu hakkındaki ifşaları sonrası Toklu’nun ilginç ilişkileri ortaya çıkmaya başladı.

Toklu, Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde kaldığını ve Korkmaz ile tanıştığını kabul etmişti. Sedat Peker ise Toklu’nun ultra lüks otelde bedava tatil yaptığını açıklamıştı.

HAKİM DOĞUM GÜNÜNDE

Toklu ile ilgili bir skandal daha sosyal medyada dolaşıma girdi. CHP’li Ali Mahir Başarır’ın paylaştığı videoda Toklu kaçak katlarıyla bilinen Ankara’daki Togo Kuleleri’ni inşa eden firmanın ortaklarıyla doğum günü kutluyor. Hem de Togo Kuleleri ile ilgili duruşma öncesi.

Başarır videoyu şu not ile paylaştı: “Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hakimi, müteahhitin ofisine gider mi?”

KULE HAKKINDA KARAR VEREN MAHKEME

Asıl bombayı CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer patlattı. Togo Kuleleri’ni yapan firmanın ortaklarıyla çekilmiş fotoğrafları paylaşan Taşçıer, Toklu’nun başkanı olduğu mahkemenin, yargıya taşınan kuleler hakkında kararlar verdiğini hatırlattı.

Taşçıer paylaşımında, “Bir de şöyle ek yapayım. Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan şirketin patronunu makamında ağırlamayı da eksik etmiyor. “Sevgili abim” diye anılacak kadar bir yakınlık da var. Toklu’nun başında bulunduğu İstinaf, bu kulelerle ilgili bazı kararlar almıştı” dedi.

NEREDEN NEREYE

Sosyal medya kullanıcıları, Toklu’nun bu skandal görüntülerini Adalet Bakanlığı’nın sosyal medya hesabını etiketleyerek bakanlığa şikayet etti. Adalet Bakanlığı’ndan ise henüz bir açıklama yok.

Babasının eski bir hakim olduğunu söyleyen Ferda Demir adlı bir kullanıcı da Toklu’nun bu görüntülerine babasının etik kurallarını anlatarak tepki gösterdi. Demir’in ababsı ile ilgili paylaşımı şöyle: “Babam hakimdi. Değil birinin makamına gitmek, ahalinin davetlerine dahi katılmazdı ki arada samimiyet oluşmasın ve kendisinden bir talepte bulunmasınlar. Bizlerin de sosyal çevresi konusunda özen gösterirlerdi. 1977 Ankara Hukuk mezunudur. Nereden nereye. Ve babam makamına gittiğimizde hiçbir kalemi bize kullandırmazdı, kağıtları dahi karalamamıza izin vermezdi. Devletin malı derdi. Kullanılan kağıtları attırmaz, arkasını kullandırırdı resmi olmayan işlerde.”

Erdoğan zenginleri doyuruyor! Aç dolaşanları da siz doyuruverin

Mahkeme Başkanı Esat Toklu’nun Togo Kuleleri maceraları yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder