10 Haziran 2021 Perşembe

Mafyadan al haberi

Hürriyet ve CNN Türk’ün alımında Demirören Grubu’nun Ziraat Bankası’ndan aldığı ve ödemedi kredi yüzünden kamunun 750 milyon dolar zarara uğratıldığı Sedat Peker tarafından dile getirilmese belki de hiç bilinmeyecekti. Bir kamu bankası olan Ziraat’ın verdiği devasa kredilerin takibini yapmayan ve Peker’in ifşaları sonrası vatandaşla birlikte şoke olan muhalefete de bu süreçte güven sarsıldı.

BOLD – Sedat Peker’in ifşa videoları sonrası Türkiye’de yer yerinden oynarken özellikle 8. videosundan sonra Peker, dünyanın da dikkatini çekmeyi başardı.

Saray ve AKP’lilerin bulaştığı uluslararası uyuşturucu trafiği, silah ve petrol kaçakçılığını anlatan Peker’in verdiği bilgiler aslında yeni değil. Bu olaylar iktidarın baskı politikası ve tehditleri yüzünden ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere kimsenin üzerine gidemediği olaylar.

SARAY GİZLEDİ MUHALEFET UYUDU

Fakat Peker 9. videoda olayı başka bir boyuta taşıdı. Sedat Peker, muhalefetin bilgisi dışında gelişen kamu zararlarını açıkladı. Ziraat Bankasından aldığı 750 milyon dolar kredi ile Hürriyet ve CNN Türk’ü yandaşlaştıran Demirören Grubu’nun kredileri de ödemediğini açıkladı. Varlık Fonu’na bağlı Ziraat Bankasındaki bu yolsuzluğa Saray’ın da sessiz kaldığı ortaya çıktı.

Kamuoyu 750 milyon doları iç edilirken muhalefetin bundan haberi olmadığı ortaya çıkmış oldu. İfşanın ardından harekete geçen HDP’li milletvekilleri kamu bankalarından alınan kredilerin geri ödenip ödenmediği, bu kredilerin kimlere, hangi usullerle verildiğinin araştırılması ve çekilen kredilerle gerçekleştirilen alım-satım yöntemlerinin ortaya çıkarılması amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Soru önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HDP’nin haklı sorusu muhalefetin bugüne kadar olup bitenlerden haberi olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

CHP de, ‘mafya-devlet ilişkisinin’ araştırılması için Meclis’e önerge verdi. CHP’nin önergesi yine AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP’nin muğlak soru önerisi de eleştirilerin hedefi oldu. Son günlerin moda değişiyle ‘mafya-devlet ilişkisi’ diye bir kavram söz konusu değil. Çünkü artık devlet diye bir şey yok, mafyaların bile midesini bulandıran bir sistem Türkiye’yi esir almış durumda. Muhalefetin bu durumu Sedat Peker’in izlenmesinin nedenini açıklıyor.

Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun Thodex vurgunu ve kaçış planını açıkladı

 

Mafyadan al haberi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder