8 Haziran 2021 Salı

Kılıçdaroğlu: Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur

Sedat Peker’in iktidar cephesiyle ilgili Youtube’da dile getirdiği iddialara karşı Erdoğan’ın sessizliğini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in iddiaları sonrası gündeme gelen konularla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

  • Türkiye’yi temelden sarsan bir sürü açıklama var, Saray’dan tek bir açıklama yok. Ak Partili, MHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Bu kadar lağım kokusu dünyaya yayılmışken neden kimse konuşmuyor? Neden savcılar harekete geçmiyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti mi? Nerede bu savcılar?
  • İktidar kendisini kurtarmak istiyor, gündem değiştirmek istiyor. Gırtlağına kadar lağım çukuruna düşmüşler. Açık ve net ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Yargı asla ve asla tarafsız ve bağımsız değildir. Talimatla iş yapan bir yargı vardır. Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.
  • Yeraltı dünyasının önemli bir aktörü açıklama yapıyor. Gazeteler, TV’ler tartışıyor. İktidar sahibinden tık yok. Sen her konuda konuşuyordun. “Dış güçlerin oyunu” diyorlar. O zaman 19 yılın sonunda ülkeyi dış güçlerin oyuncağı haline sen getirmedin mi?
  • Rüşvet alan siyasetçilerden söz ediliyor, siyasi destekle uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar var, tık yok. Savcılar korkudan soruşturma açamıyorlar. Kara para aklayanları bizzat serbest bırakıyorlar, yurtdışına çıkarıyorlar. Bunu yapan kim?
  • Meclis Başkanı mektup gönderdi, “10 bin dolar alan siyasetçinin ismini istiyorum” dedi. İçişleri Bakanı isim verecek mi, asla vermez. Atanmış bakan, seçilmiş Meclis Başkanı’nın sorusuna cevap vermezse bu nasıl karşılanacak?
  • 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir, açık ve net ortaya çıkması lazım. Biz biliyoruz, herkes biliyor. O kişide acaba yüz, ahlak var mı? Kire bulaşmış insanlar, yaşamları boyunca kirli gezmekten hoşlanırlar.
  • HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamenin Anayasa Mahkemesine gönderilmesiyle demokrasiyi yok ediyorsunuz.
  • Demokrasinin var olduğu ülkede bir partiyi kapatamazsınız. Şiddet, baskı uyguluyorsa kapatın. Partinin yöneticileri silah alıp ortalıkta dolaşıyorsa kapatın. Ama savcı siyasi otoritenin talimatıyla harekete geçiyorsa orada demokrasi yok demektir.
  • Vatandaş sandıkta istediği partiye oy verebilir.
  • Parti kapatmaya yönelik her eylemi ya da partilerin seçimlere katılmasını engellemeye yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz.

Kılıçdaroğlu: Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder