10 Haziran 2021 Perşembe

TÜİK’e göre işsizlik arttı işsizlik maaşı alan sayısı azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayında işsizliğin arttığını açıkladı. Türkiye İş Kurumu ise işsizlik maaşı alan kişi sayısının yıllar sonra 200 binin altına düştüğünü duyurdu.

BOLD ANALİZ – İşsizlik Sigortası Fonu’nun işsizlere değil patronlara kullanıldığı bugün açıklanan rakamlarla bir kez daha ortaya çıktı. TÜİK verilerine göre işsizlik oranı nisanda 0.9 puanlık artışla yüzde 13.9’a yükseldi. İşsiz sayısı 4 milyon 511 bin kişiye çıktı.

275 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI, YARISI MAAŞ ALAMADI

TÜİK’e göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı, Nisan’da bir önceki aya göre 275 bin kişi arttı. Buna karşılık işsizlik maaşına bağlanan kişi sayısı azaldı. İŞKUR’a göre nisan ayında 201 bin 242 kişiye işsizlik maaşı ödenirken, işini kaybettiği için fondan maaş alanların sayısı mayıs ayında 190 bin 962 kişiye geriledi.

İŞSİZE 267 MİLYON LİRA, PATRONA 1,2 MİLYAR TL

Emekçilerin işsiz kaldıklarında imdadına yetişmesi gereken Fon, mayıs ayında da patronlara çalıştı. Fon’dan işsizlere 267 milyon lira maaş ödemesi oldu. Patronlara ise 1,2 milyar lira teşvik ve destek verildi.

 

 

TÜİK’e göre işsizlik arttı işsizlik maaşı alan sayısı azaldı! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder