10 Haziran 2021 Perşembe

Kılıçdaroğlu: İster derin ister sığ devlet desinler hesap verecekler!

Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, faillerin yıllar sonra ortaya çıktığını belirterek, “devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz” dedi.

BOLD – CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’ta 1996 yılında öldürülen ve Sedat Peker’in itirafları sonrası yeniden gündeme gelen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı ve ailesi de eşlik etti. Lefkoşa’daki kabrine ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, karanfil bıraktı ve dua etti.

Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarına yaptığı konuşmada, “Kutlu Adalı’nın katledilişinin üzerinden yıllar geçti, asıl failler bulunamadı. Soruşturma yetersiz. Soruşturmanın yetersiz olduğunu, delillerin yeteri kadar toplanamadığını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kabul etti zaten” dedi

Peker’in ifşalarına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Şimdi asıl failler ortaya çıktı yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık Türkiye ve KKTC’deki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir faili meçhul cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir, failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz, aile bunu bekliyor, yıllardır bekliyor. Failler ortada, biliniyor, katiller belli, biliniyor. Gereğinin yapılması lazım” diye konuştu.

HESAP VERECEKLER

Ziyareti sosyal medya hesabından da paylaşan Kılıçdaroğlu, “Suçları magazinleştiriyorlar ama gerçekler çok acı. Kutlu Adalı’ya suikast yapıldı. Dedikodu değil, acı gerçek. Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler!” ifadelerini kullandı.

PEKER’İN VİDEOALARINDAN SONRA GÜNDEME GELDİ

Adalı cinayeti, suç örgütü lideri Sedat Peker’in itiraflarının ardından yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Peker, Korkut Eken’in isteği üzerine kardeşi Atilla Peker’i Adalı’ya suikast için görevlendirdiğini söyledi. Peker, Eken’in daha sonra bu suikastı başka şekilde gerçekleştirdiğini anlatmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Atilla Peker’in “Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi” olayına ilişkin iddialarıyla ilgili 1 Haziran’da soruşturma başlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise 2 Haziran’da yaptığı yazılı açıklamada, 1996’da işlenen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin, “KKTC Meclisinde kurulan Araştırma Komitesinin çalışmaları ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu soruşturmayı büyük bir hassasiyetle yakından takip ettiğimi belirtmek isterim” dedi.

İşte Erdoğan’ın gerçek korkusu: Ya uyanırlarsa!

Kılıçdaroğlu: İster derin ister sığ devlet desinler hesap verecekler! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder