11 Haziran 2021 Cuma

YSK Ankara Barosu’nun seçim yapmasına izin vermedi

Ankara Barosu’nun 19-20 Haziran tarihinde yapılması kararlaştırılan Genel Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı ile pandemi gerekçesiyle iptal edildi.

BOLD – Yüksek Seçim Kurulu, Ankara il Hıfzıssıhha Kurulu kararı uyarınca, Ankara Barosu Başkanlığı’nın genel kurulunun yapılamayacağına karar verdi.

Ankara Barosu, 19-20 Haziran tarihinde yapılması kararlaştırılan genel kurulla ilgili, 27 Mayıs 2021 tarihinde Altındağ İlçe Seçim Kurulu’na başvurmuştu. İlçe Seçim Kurulu da seçim kararını uygun bulmuştu. Baro seçiminin yapılmasını istemeyen bir grup avukat, Ankara İl Seçim Kuruluna başvurarak seçimin iptalini istedi. İl Seçim Kurulu başvuruyu reddetti. Karara YSK’da itiraz edildi.

YSK, Ankara Barosunun olağan genel kurulunu hıfzıssıhha kurulunun tüm etkinlikleri 15 Haziran’a kadar ertelemesini gerekçe göstererek reddetti.

Kararda şunlar kaydedildi:

“Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 1 Haziran 2021 tarihli 2021/3 sayılı kararı ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının genel kurulları dahil yapacakları her türlü etkinliklerin 15 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenmesine karar verildiğinden 12-13 Haziran 2021 tarihinde Ankara Baro Başkanlığı Genel Kurulu’nun yapılamayacağı gibi 20 Haziran 2021 tarihinde de sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan bu tarihte organ seçimlerinin yapılamayacağına karar verilmiştir”

Müebbet verilen askeri öğrencinin babası görüş sonrası kalp krizinden vefat etti

YSK Ankara Barosu’nun seçim yapmasına izin vermedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder