8 Haziran 2021 Salı

Freedom House’tan Orhan İnandı için uluslararası çağrı

Merkezi Washington’da olan dünyaca ünlü sivil toplum kuruluşu Freedom House, bir hafta önce kaçırılan eğitimci Orhan İnandı için gazetecilere ve hak savunucularına çağrı yaptı.

BOLD – Freedom House’ın Araştırma Stratejisi Direktörü Nate Schenkkan, 31 Mayıs’ta MİT tarafından kaçırılan Sapat Eğitim Kurumları eski Genel Müdürü Orhan İnandı’nın bulunması için uluslararası gözlemcilere ve gazetecilere çağrıda bulundu.

Schenkkan Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Kırgızistan vatandaşı ve Kırgızistan’da Gülen’e bağlı bir eğitim kurumunun başkanı olan Orhan İnandı 6 gündür kayıp. Başından beri şüpheler, Ankara tarafından bir şekilde teröre karşı mücadele gerekçesiyle kaçırıldığı yönündeydi. Kırgızistan makamları, onu aradıklarını ve herhangi bir ipucu bulamadıklarını söylüyor; şimdi de Türkiye Büyükelçiliği’nde tutulduğuna dair iddialar var.” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetinin 2016’dan bu yana yaklaşık 20 ülkeden 100’den fazla insanı çeşitli şekillerde kaçırdığını belirten Schenkkan, Freedom House olarak kaçırılan kişilerin 60 kadarını ismen tespit ettiklerini belirtti.

Uluslararası gözlemcilere ve gazetecilere İnandı’nın nerede olduğunun bulunmasına ilişkin çağrı yapan Schenkkan, sadece Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin değil, diğer ülkelerin de dünya çapında “teröre karşı savaş” adı altında neler yaptığını ele almanın zamanın çoktan geldiğini vurguladı.

Kaçırılan Orhan İnandı protestosu Kırgız Milli Marşı ile başladı

Freedom House’tan Orhan İnandı için uluslararası çağrı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder