11 Haziran 2021 Cuma

Mimarlar Odası HSK’ya başvurdu: İstinaf Başkanı Esat Toklu meslekten ihraç edilsin

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOGO Kuleleri’nin sahipleriyle fotoğrafları ortaya çıkan, Sedat Peker’in hakkında yüz bin liralık tatil ve 2 milyonluk lüks cip iddialarında bulunduğu Ankara İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun meslekten ihracı için HSK’ya başvurdu.

BOLD – Suç örgütü lideri Sedat Peker, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde geceliği 100 bin liralık odada ücret ödemeden kaldığını iddia ettiği Ankara İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun meslekten ihracı için Hakimler ve Savcılar Kuruluna başvurdu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın avukatı Turgut Kazan’ın hazırladığı dilekçede, Toklu’nun ivedilikle meslekten çıkarılması talep edildi. Dilekçede, Toklu’nun yapımı durdurulan TOGO Kuleleriyle ilgili davada yürütmeyi durdurma kararı verdiği kaydedildi.

İVEDİLİKLE MESLEKTEN ÇIKARILMASI…

Başvuru dilekçesinin ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
“Müvekkilimiz Mimarlar Odası’nın TOGO’yla ilgili davaları bütün kamuoyunca bilinirken, iptal kararı verilmiş bu davalardan birinin istinaf incelemesinde yürütmeyi durdurma kararı veren kurula nöbetçi başkan olarak katılması, üstelik yine TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. Dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ehliyet yönünden red kararı verilebilmesinin sağlanması ve bunları yaparken TOGO sahibi Sinan Aygün’ü tanımıyormuş gibi davranması, ayrıca Bodrum’daki en pahalı otelde tatil yapması, çok sayıda araba sahibi olması, (iddiaya göre) TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katılması ve Sezgin Baran Korkmaz’ı hiç tanımadığını söylemişken, savcılığa sunduğu dilekçede, ayaküstü tanıştığını, birkaç kez mesajlaştığını açıklaması, kesinlikle mesleğin şeref ve onuruyla bağdaşmayacağı için, Esat Toklu’nun (yargılama gereği görülmese bile) 2802 sayılı yasanın 69/5 maddesi uyarınca ve ivedilikle meslekten çıkarılması gerektiğini bildirmekten ibarettir.”

Esat Toklu, TOGO Kulelerinin sahibi Sinan Aygün ile bir açılışta.

Sedat Peker’in iddialarının ardından açıklama yapan Toklu, Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde yaptığı tatilin 35 bin TL’lik faturasını ödediğini belirtmiş, “Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu” açıklaması yapmıştı. Toklu, BMW X5 lüks cipiyle ilgili ise “Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha pahalı arabaya biner” demişti.

Mahkeme Başkanı Esat Toklu’nun yeni maceraları

Mimarlar Odası HSK’ya başvurdu: İstinaf Başkanı Esat Toklu meslekten ihraç edilsin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder