9 Haziran 2021 Çarşamba

Çıta çok yükseldi! Uçan arabayla dünya liderliğine

Seçimler öncesi yerli milli otomobil ve yolcu uçağı sözü veren iktidar çıtayı yükseltti. Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Uçan araçlara geldiğimizde dünya liderliğine oynayan Türkiye göreceksiniz” dedi. Oktay’ın sözleri sosyal medyada alay konusu oldu

BOLD – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Verimlilik Vakfı’nın ATO Congresium’da düzenlediği “Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nda konuşma yaptı.

Yenilikçi teknolojilerin hayatın birer gerçeği haline geldiğini söyleyen Oktay, “Elektrikli otomobil sadece bir otomobilden ibaret değildir bizim için. Elektronikte, otonomda ve bilişimde, sektöre lokomotiflik yapacak ve aynı şekilde gelişmiş olan yan sanayiye lokomotiflik yapacak ayrı bir sektörün ayağa kaldırılmasıdır. Sadece elektrikli araçlarda artık biz de varız diyen bir Türkiye’nin ötesinde bir sonraki aşamaya yaptığımız yatırımdır. Yani uçan araçlara geldiğimizde artık dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye göreceksiniz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz” dedi

NE KADAR VAHİM ANLAYABİLİRSİNİZ

Oktay’ın açıklamaları sosyal medyada alay konusu oldu. Yazar Can Gürses, yaptığı paylaşımda AKP’nin büyük vaatlerinin, partinin durumunun kötü oluşuyla orantılı olduğunu savundu. Gürses mesajında şu ifadeleri kullandı: “Çaresizce durumun toparlanmaya çalışıldığı insan ilişkilerinde de böyledir… Durum ne kadar kötüyse o kadar büyük vaatler verilir. Tersi de doğru; son zamanlardaki vaatlerin artan büyüklüğüne bakıp durumun ne kadar vahim olduğunu anlayabilirsiniz.”

YERLİ UÇAK HALA GÖKLERDE

Geçmiş seçimler öncesi AKP, bir takım vaatlerle seçmenin karşısına çıktı. Bunlardan en çok tartışılanları ise yerli uçak, tank, helikopter, yolcu uçağı gibi vaatler oldu. AKP iktidarı tarafından 2011’den bu yana yerli uçak, yerli otomobil lafları dolaşıma sokuldu.

2011 tarihinde billboardlarda dönemin Başbakanı Erdoğan’ın fotoğrafının yanında “Yerli uçağımız göklerde” yazılı. 2015 tarihli billboardlarda ise bu kez Davutoğlu’nun fotoğrafının yanında “ Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” yazılı afişleri asılı. Aradan geçen 10 yılda yerli ve milli otomobilin lastiği bile ortada yok.

Mahkeme Başkanı Esat Toklu’nun yeni maceraları

Çıta çok yükseldi! Uçan arabayla dünya liderliğine yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder