11 Haziran 2021 Cuma

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi

Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaj (deniz salyası) uzaydan görüntülendi. Marmara’da son 10 günde 3 kattan daha fazla bir müsilaj artışı olduğu görüntülere yansıdı.

BOLD – İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM), Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilajı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi.

Uydu görüntülerinde, müsilajın en çok İzmit Körfezi ile çevresi, İstanbul’da Anadolu Yakası’nın kıyı alanları ve Adalar civarında olduğu tespit edildi.

MART AYINDA BAŞLADI

Mart ayından itibaren alınmaya başlanan uydu kayıtlarında, Marmara Denizi’nde müsilajın artış hızı da belirlendi. Bu kapsamda, Marmara Denizi’ndeki müsilaj dağılımı, Pleiades, Spot 5 ve Spot 6amp; 7 uyduları aracılığıyla görüntülendi. Uzaydan alınan görüntü kayıtlarıyla Marmara Denizi’nde müsilajın alanları tespit edildi.

İZMİT KÖRFEZİ SALYAYA BÜRÜNDÜ

Müsilajın, Marmara Denizi’nin Kapıdağ Yarımadası’ndan İzmit Körfezi’ne kadar olan doğu bölümünde, 14 Mayıs’ta 25, 19 Mayıs’ta 58 , 24 Mayıs’ta 85 kilometrekarelik alana ulaştığı uydu görüntülerine yansıdı. Söz konusu alanda 10 günde 3 kattan daha fazla bir müsilaj artışı olduğu görüldü.

‘Sedat Peker’den 10 bin dolar alan milletvekili kim’ sorusuna 15 gündür cevap vermedi

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder