11 Haziran 2021 Cuma

‘Sedat Peker’den 10 bin dolar alan milletvekili kim’ sorusuna 15 gündür cevap vermedi

Ankara Bakanlıklarda komşu olan TBMM ile İçişleri Bakanlığı arasındaki Sedat Peker’den 10 bin dolar alan milletvekili sorunu büyüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ’10 bin dolar alan milletvekilini açıkla’ yazısına 15 gündür cevap vermedi.

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce açıklayacağını ifade ettiği organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçiyi hâlâ açıklamadı. Kamuoyu Soylu’dan cevap beklerken, Peker’in açıklamaları ile para alan siyasetçi sayısı arttı.

“BİR SİYASETÇİ PEKER’DEN HER AY 10 BİN DOLAR ALIYOR”

25 Mayıs akşamı Habertürk’e çıkan ve Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklayacağını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o günden beri sessizliğe büründü. Soylu, programda organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’den her ay bir siyasetçinin 10 bin dolar aldığını öne sürdü. Soylu isim vermezken, sosyal medyada 10 bin dolar alan ismin AKP’li eski vekil Metin Külünk olduğu iddiası öne çıktı.

ŞENTOP 15 GÜNDÜR CEVAP BEKLİYOR

10 bin dolar iddiasını canlı yayında anlatan Soylu, Ankara Bakanlıklar’da komşu oldukları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un belge talebini yanıtsız bıraktı. Soylu, Şentop’un kendisinden 27 Mayıs’ta gönderdiği yazıya cevap vermedi. Şentop, yazıda hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi. Soylu, Şentop’un çağrısını yanıtsız bıraktı. Soylu siyasetçinin ismini savcıya açıklayacağını söyledi, ancak bu konuda hiçbir savcı harekete geçmedi.

 

Mafyadan al haberi

‘Sedat Peker’den 10 bin dolar alan milletvekili kim’ sorusuna 15 gündür cevap vermedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder