18 Eylül 2021 Cumartesi

15 Temmuz’un şahidi Tenkil Müzesi için bir araya geliyorlar

Tenkil Müzesi Derneği, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlali ve mağduriyetlerini canlı yayınla duyurmak için önemli bir organizasyona imza atıyor. Aralarında Herkül Milas, Abdullah Aymaz, Enes Kanter, Barbaros Şansal gibi çok sayıda isim Youtube yayınında Tenkil Süreci’ni konuşacak.

BOLD – Aralarında Herkül Milas, Enes Kanter, Emine Eroğlu, Barbaros Şansal, Tarık Toros, Vedat Demir, Kerim Balcı, Erkam Tufan, Abdullah Aymaz, Mehmet Ali Uludağ, Betül Alpay, Tuba ve Cevheri Güven, Sevinç Özarslan, Hasan Cücük, merhume Halime Gülsu’nun annesi Zeynep Gülsu gibi isimlerin katılacağı programı bu akşam gerçekleşiyor.

Tenkil Müzesi yayını, Hizmetten sitesinin YouTube kanalında Türkiye saatiyle bu akşam 21.00’de başlayacak.

Moderasyonunu gazeteci Metin Yıkar’ın yapacağı programda Tenkil Müzesi Derneği’nin ‘Sanal Müze’ ve ‘Tenkil Hafıza Merkezi’ (www.tenkilmemorial.com) çalışmalarına destek istenecek.

Tenkil Müzesi Derneği, son 6 yıldır sistematik bir şekilde uygulanan insan hakları ihlallerini gündeme taşımaya çalışıyor. Gözaltında, tutuklu ya da hasta ölümler, bebekli ve hamile tutuklu kadınlar, Ege ve Meriç’te ölümler, kaçırılmalar ve diğer insan hakları ihlallerini yakından takip eden Tenkil Müzesi Derneği’ne süreçte hayatını kaybeden bir çok ismin emanet eşyaları ulaşıyor.

Yayın kanalları: MCEU TV ve Hizmetten YouTube Kanalı

18 Eylül 2021 Cumartesi
⏰20.00 Berlin Saati
⏰21.00 İstanbul Saati
⏰14.00 Newyork Saati
⏰19.00 Londra Saati

15 Temmuz’un şahidi Tenkil Müzesi için bir araya geliyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder