13 Eylül 2021 Pazartesi

Muhaliflere saldırılarla övünen AKP dün böyle dayak yiyordu

Muhaliflere artarak devam eden saldırıların son kurbanı tiyatro oyuncusu Orhan Aydın oldu.  Aydın, TKP’nin pazar günü gerçekleşen büyük Kartal mitinginin ardından saldırıya uğradı. Erdoğan, bugünlerde muhaliflere yönelik saldırıları övünerek anlatsa da MHP ile ittifak öncesi AKP’li isimler saldırılar yüzünden şehit cenazelerine dahi giremiyordu. AKP’li bakanların yıllar önce gittikleri Tokat’taki bir şehit cenazesinden kaçış görüntüleri yıllar sonra sosyal medyada dolaşıma girdi.

BOLD – Gazeteci, siyasetçi ve sanatçılara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi tiyatro oyuncusu Orhan Aydın, TKP’nin pazar günü gerçekleşen büyük Kartal mitinginin ardından saldırıya uğradı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Bir kafede otururken saldırıya uğrayan Aydın’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. TKP’den yapılan açıklamada saldırının siyasi olduğu bildirildi. TKP’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Miting günü Kartal’da üyemiz Orhan Aydın’a bir kafede yapılan kalleşçe saldırının hesabını soracağız. Yoldaşımızın sağlık durumu iyi ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Gericilere asla boyun eğmeyeceğiz!” CHP’den yapılan açıklamada da saldırı kınandı.

Sosyal medyayı aktif kullanan muhalif sanatçı Orhan Aydın’a yönelik saldırı sonrası henüz gözaltına alınan yok.

ERDOĞAN SALDIRILARI ÖVÜNEREK ANLATTI

Türkiye’de son yıllarda Cumhur İttifakına yönelik eleştirilerde bulunan sanatçı, gazeteci ve siyasiler kalabalık grupların saldırısına uğruyor. Saldırılarda gözaltına alınanların Ülkücü ocaklarıyla olan bağları dikkat çekiyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bu saldırılardan övünerek bahsediyor. Son olarak Meral Akşener’e yönelik Rize’de yapılan saldırı için Erdoğan, “Bu daha başlangıç daha neler olacak neler” ifadelerini kullandı.

AKP’LİLERE SALDIRI

Öte yandan, MHP ile ittifak öncesi AKP’li bakan ve milletvekillerinin gittikleri şehit cenazesinde saldırıya uğradıklarına ilişkin bir görüntü yıllar sonra sosyal medyada dolaşıma girdi.

Tokat’ta bir şehit cenazesine katılmak isteyen dönemin AKP’li bakanlarından Mehmet Ali Akdoğan ve beraberindeki heyet ‘Katil AKP’ sloganlarıyla karşılanmış ve törene katılamadan bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Görüntülerde Ülkücü işareti yapan yüzlerce saldırganın AKP’lilerin konvoyunu bile kovaladığı görülüyor.

Tüm darbeleri yaşayan ustadan 15 Temmuz yorumu: Organize tezgahlanmış bir şey görüyorum

Muhaliflere saldırılarla övünen AKP dün böyle dayak yiyordu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder