18 Eylül 2021 Cumartesi

Online zirveye Erdoğan’ın kalabalık heyetle gidecek olması doları fırlattı

Birleşmiş Milletler’in gelecek hafta ABD’de online olarak yapılacak genel kuruluna liderler çağrılmadı. Ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geniş bir heyetle ABD’ye gidecek. Erdoğan’ın bu hamlesi doların fırlamasına neden oldu. 

BOLD – Dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Ekonomi yazarı Remzi Özdemir bunda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın online yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na kalabalık bir heyetle gitmesinin etkili olduğunu savundu. Özdemir, “Erdoğan problem çözmeye mi gidiyor?” algısının doları yükselttiğini kaydetti.

YABANCILAR DOLAR ALIP ÇIKIYOR

8.80’lere kadar çıkıp daha sonra 8.30 seviyelerine kadar gerileyen dolar kuru haftayı 8.65’le kapattı. Dolardaki bu yükselişle ilgili ekonomi yazarı Remzi Özdemir’den ilginç bir yorum geldi. Youtube yayınına katılan Özdemir dolarda yaşanan son yükselişle ilgili yorumlarda bulundu. Aslında doların yükselmediğini. Türk Lirasının değer kaybettiğini belirten Özdemir, “Türk Lirası değer kaybetmesinin nedeni yabancılar. Yabancı satışları var piyasada çok ciddi anlamda. Tahvil satan yabancı dönüp dolar almaya başladı” dedi.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK

Ekonomi yazarı Özdemir faiz indirimi ile ilgili de ”Merkez Bankası’nın faiz indirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Evet yeni bir indirim olacak” dedi. Son gelişmelerin TL’yi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Özdemir, “Türk Lirası açısından önümüzdeki günler çok iyi günler değil yakından takip etmek lazım” dedi.

ERDOĞAN’IN ABD ZİYARETİ YATIRIMCIYI ÜRKÜTTÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyarete de değinen Özdemir, ”Erdoğan BM Genel Kurulu’na katılmak üzere Amerika’ya gidiyor. Normal şartlarda Amerika’ya liderleri çağırmadılar pandemi nedeniyle. Ama Erdoğan geniş bir heyetle katılacak. Şimdi şunu düşünüyoruz, Amerika’da bir problem var da Erdoğan o problemi çözmeye mi gidiyor? Şu anda piyasaların bilmediği ancak yabancıların bildiği bir panik havası var. İşte bu da doları 8.60’ın üzerine attı” dedi.

 

Erdoğan, kan kaybediyor: En beğenilen liderler arasında 3’ncü sıraya geriledi

 

Online zirveye Erdoğan’ın kalabalık heyetle gidecek olması doları fırlattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder