18 Eylül 2021 Cumartesi

AKP, 20 Hazine arazisini daha satışa çıkardı

AKP Hükumeti, satacak fabrika ve kamu kurumu kalmayınca Hazine arazilerini özelleştirmeye devam ediyor. Hemen her gün Resmi Gazeteden yayınlanan ilanlarla kamuya ait arsalar elden çıkarılıyor. Bugün yayınlanan ilanla 10 şehirdeki binlerce dönüm 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı taşınmaz ihalesi ilanı bugünkü Resmî Gazete’de yayımlandı. 10 şehirdeki binlerce dönüm 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.

Giresun, Kırşehir, Adana, Kütahya, Mersin Zonguldak, Hatay, Erzincan, Muş ve Tokat’taki araziler 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilecek.

PAZARLIK USULÜ İLE SATIŞ

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacaktır.

DERNEK, VAKIF VE KOOPERATİFLER KATILABİLECEK

İhalelere gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları (OGG), kooperatifler ile kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıflar katılabilecek. Yatırım fonları ise sadece Ortak Girişim Grupları içinde yer alabilecek.

Arazilerin tam listesi ve detaylar şöyle:

Başkenti karıştıran kulis: Bir koli organik yumurta için Ankara’dan İzmir’e makam aracı gitti

AKP, 20 Hazine arazisini daha satışa çıkardı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder