16 Eylül 2021 Perşembe

Karamollaoğlu: Beni Cumhurbaşkanı adayı yaparlarsa AKP’ye geçeriz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’ye destek şartını açıkladı. Karamollaoğlu, “Başkanlık sistemini değiştirelim” diyebilirler veya bugüne kadar bizim itiraz ettiğimiz bütün hukuksuzlukları ortadan kaldırır, yanlışlarından dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim” dedi.

BOLD –Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşan SP lideri Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı’na hangi şartlar altında katılacağını sıraladı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener olmaması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Milletin teveccühünü alması lazım, artık partici bir yaklaşımla Millet İttifakı bir aday belirleyemez. Bu ülkede AK Parti’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin dışında herkesi kucaklayabilecek bir adayın bulunması zor değildir, bulunur mutlaka.” dedi.

SEÇİME DOĞRU AÇIKLAYACAĞIZ

Karamollaoğlu, “Gelecek seçimde Millet İttifakı’nın içinde olacak mısınız?” sorusuna “Bunu zaman gösterecek. Bu konuya şimdiden girmiyorum ama Millet İttifakı’nın hangi prensiplerle hareket etmesi gerektiğini ve edeceğini görüyorum, seçime doğru biz de nerede yer alacağımızı deklare edeceğiz” cevabı verdi.

BENİ CUMHURBAŞKANI ADAYI İLAN EDERLERSE

“Diyelim ki şartlar değişti, AKP sizi razı etti, birdenbire Cumhur İttifakı’na girme kararı almanız mümkün mü?” sorusuna ise “Beni cumhurbaşkanı adayı ilan ederlerse olabilir. Ben bu konuya girmem de derlerse ki “Abi gel seni cumhurbaşkanı adayı yapalım”, o zaman kavgasız dövüşsüz gireriz. Veya “Başkanlık sistemini değiştirelim” diyebilirler veya bugüne kadar bizim itiraz ettiğimiz bütün hukuksuzlukları ortadan kaldırır, yanlışlarından dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim. Dediğim gibi, bunlardan birisinin olması lazım.” karşılığı verdi.

17-25 ARALIK DOSYALARI YENİDEN AÇILMALI

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyalarının da yeniden açılmasını isteyen Karamollaoğlu, “Tekrar getirirsiniz gündeme, sorumluları yargılarsınız, bu zor bir şey değil. Geçmişte de “AK Parti bütün yanlışlarından dönerse, AK Parti’yle olabilirim” dedim. Önce bu sistemi değiştirelim, güvenilir bir cumhurbaşkanı seçelim, ondan sonra da konuları görüşelim.” diye konuştu.

ERKEN SEÇİME GİDİLMEZSE ERDOĞAN ADAY OLAMIYOR

Erken seçim tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, “Halk sıkıntı içinde, iktidarın uygulamalarından memnun değil, muhalefet bunu görüyor, psikolojik üstünlük sağlamak açısından da mutlaka erken seçim istemesi lazım. Cumhurbaşkanı, sizin de söylediğiniz gibi yeniden aday olmak istiyor. Bunun en önemli şartı bugünkü durumda erken seçime gitmek, bu yapılmazsa aday olamıyor.” dedi.

ERDOĞAN’IN TAMAMEN TÜKENMESİ OLUR

Oyları düşen Erdoğan’ın seçimi erteleyebileceği yönündeki açıklamalara da değinen Karamollaoğlu, “Böyle bir seçime girmek istemez de alternatifsiz. Alternatif olağanüstü hale sığınarak seçime girmemektir. Bu, zaten prestij kaybeden Cumhurbaşkanı’nın tamamen tükenmesi manasına gelir.” dedi.

İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI

Kılıçdaroğlu’nun seçim yaklaşırken “Aday olmayacağım, İmamoğlu düşünülsün” açıklaması yapacağına ilişkin soruya Karamollaoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi engellemelere rağmen kazanmış olduğu bir belediyeyi götürüp bu iktidara teslim eder mi? İmamoğlu çekilirse yerine bir AK Partili belediye başkanı olacak. Hiçbir şey için “kesin olmaz” denemez ama bence bu olmaz.” dedi.

 

Karamollaoğlu: Beni Cumhurbaşkanı adayı yaparlarsa AKP’ye geçeriz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder