18 Eylül 2021 Cumartesi

Cem Küçük’ün “2001’de Merkez Bankası Başkanıydı” sözünü Mahfi Eğilmez yalanladı: Merkez’de görev yapmadım

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında kasa kasa paraları koyanların operasyonu yapan polisler olduğunu iddia eden Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, şimdi de ekonomist Mahfi Eğilmez’i 2001’de Merkez Bankası başkanı olarak Türkiye ekonomisini batırmakla suçladı. Eğilmez ise, “Hayatımda Merkez Bankası’nda çalışmadım” açıklaması yaptı

BOLD – Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini savunurken, ekonomist Mahfi Eğilmez için “2001’de Merkez Bankası başkanıyken ekonomiyi batırdı” dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eğilmez ise “Hayatımda Merkez Bankası’nda çalışmadım.” dedi.

“EĞİLMEZ EKONOMİ HAKKINDA KONUŞAMAZ, EKONOMİYİ BATIRAN ADAMDIR”

Cem Küçük, Habertürk yayınında Erdoğan’ın “İnşallah raflardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz” açıklamasını savunurken büyük bir gaf yaptı. Yayında hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen’in ekonomist Mahfi Eğilmez’e atıf yapmasına karşı çıktı. Şen’in konuşmasını bölen Cem Küçük, “Hocam Mahfi Eğilmez’in Merkez Bankası (MB) başkanlığı yaptığı dönemi de gördük biz. 2001 krizinde bu ülkeyi batıranlardan biridir Mahfi Eğilmez. Eğilmez ekonomi hakkında konuşamaz, ekonomiyi batıran adamdır” dedi. Ersan Şen ise “Siz onu söylersiniz Mahfi Eğilmez’de cevap hakkını kullanır” cevabını verdi.

EĞİLMEZ: MERKEZ BANKASI’NDA GÖREV YAPMADIM

Cem Küçük’e cevap, Mahfi Eğilmez’den geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Eğilmez, “Habertürk’te bir programda adım 2001 krizinde ülkeyi batıran Merkez Bankası Başkanı diye geçmiş. Hayatımda Merkez Bankası’nda hiç görev yapmadığım gibi kamu görevinden 1997 yılı Aralık başında istifaen ayrıldım. Kamuoyuna duyururum” dedi.

 

 

YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARAN POLİSLERİ DE SUÇLAMIŞTI

Cem Küçük, daha önce de 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polisleri suçlamıştı. Katıldığı televizyon programında ayakkabı kutularından, liflerden, para kasalarından çıkan paraları operasyonu yapan polislerin koyduğunu öne süren Küçük, Hukukçu Salim Şen’in “Niye o zaman Süleyman Aslan’a geri verildiğinde kabul etti parayı?” sorusuna cevap verememişti.

 

 

Fransız Yargıtay’ının hangi kararı Erdoğan’ın başına bela olabilir?

Cem Küçük’ün “2001’de Merkez Bankası Başkanıydı” sözünü Mahfi Eğilmez yalanladı: Merkez’de görev yapmadım yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder