15 Eylül 2021 Çarşamba

Yasemin Uras devletin tankıyla çökülen Paramount Hotel için karar çıkarttı

Paramount Hotel’in ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras, mahkemeden haciz kararı çıkarttı. Devletin tankıyla çökülen hotel için SBK Holding ve Unico Sigorta aleyhine hüküm verildi.

BOLD – Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in gündeme getirdiği Bodrum’daki Paramount Hotel’e ilişkin İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, SBK Holding ve Unico Sigorta aleyhine, hisselerin devrinin önlenmesi için ihtiyati haciz kararı aldı.

Mirasçısı olduğu Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin Finsolvent adlı şirkete devredilmesine karşın parasının ödenmediğini belirten hotelin ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras, İstanbul 19. Asliye Ticaret Mahkemesinde 2019 yılında dava açtı. Mahkeme, Uras’ı haklı buldu ve kendisine 15.4 milyon dolar ödenmesine karar verdi. Uras, ödeme yapılmayınca haciz kararı aldırdı.

2021 YILINDA 2 DAVA DAHA

Uras ayrıca, devrin muvazaalı olduğunu da belirterek hem bu işlemin, hem de hotelin üst kullanım hakkının devrinin iptali için de SBK Holding ve Unico Sigorta aleyhine 2021 yılında iki dava açtı. Her iki dava birleştirildi. 10 Eylül 2021 günü İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada da ara karar verildi.

Mahkeme kararında, “Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme halinde hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşması ya da tamamen imkânsız hale gelmesi, ciddi zarar doğması ihtimaline karşı, dava konusu otelin üst hakkı ile Ufuk Turizm İşletmeleri hisselerine ihtiyati haciz konulmuştur” denildi.

Böylece mahkeme Unico Sigorta’nın hotelin üst kullanım hakkını, SBK Holding’in de Ufuk Turizm’deki hisseleri devretme veya satmasını engelleyecek kararı almış oldu.

DEVLETİN TANKIYLA OTELİ BASTI

Zanka TV’de Ferit Atay’ın sorularını cevaplayan hotelin kurucusu ve ilk sahibi olan Victoria Yasemin Uras, hotellerinin ellerinden nasıl alındığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbek asıllı Botır Rakhimov’un hotele çöktüğünü söyleyen Uras, EKBA Holding’in sahibi Cihan Ekşioğlu’nun babasının öldüğü gün hotele devletin tankıyla girdiğini söylemişti.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI NEYDİ?

Sedat Peker, iş adamı Paramount Hotel’de Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Resul Holoğlu, gazeteci Veyis Ateş ve Rasim Ozan Kütahyalı ve o dönemin Muğla Emniyet Müdürü’nün bedava tatil yaptıklarını iddia etmişti. Hotelde kalanlardan birinin de Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir olduğu ortaya çıkmıştı.

Yasemin Uras devletin tankıyla çökülen Paramount Hotel için karar çıkarttı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder