17 Eylül 2021 Cuma

Almanya ile Türkiye arasındaki fark sel felaketiyle gün yüzüne çıktı

Yakın dönemde Almanya ve Türkiye büyük sel felaketleri yaşadı. Almanya selden etkilenenlerin zararlarını karşılarken Türkiye ise halka IBAN dağıtıp afetzedelerin elektrik faturalarını 3 ay erteledi.

BOLD ANALİZ – Almanya Temmuz ayının ortasında, Türkiye ise Ağustos ayında sel felaketiyle karşılaştı. Almanyada’ki sel felaketinde 183 kişi, Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki selde ise 82 kişi yaşamını yitirdi. İki ülkenin selzedelere yardımları ise farklı oldu. Almanya zararın büyük bölümünü karşılarken, Türkiye elektrik faturalarını öteledi.

ELEKTRİK FATURALARI 3 AY ERTELENECEK

Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki selden etkilenenlerin elektrik faturalarının ertelenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla sel felaketinden etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi. Kararda “sel felaketinden etkilenen vatandaşların 2021 yılı Ağustos, Eylül ve Ekim tahakkuk dönemlerine ilişkin faturalarının tahsilatı 3 ay süreyle ertelenir” ifadesi yer aldı. Selden zarar görenlerin 15 Ekim’e kadar faturalarının ertelenmesine dair dilekçeyi ilgili tedarik şirketlere sunması gerekiyor.

IBAN DAĞITILIP HALKTAN YARDIM İSTENDİ

Kastamonu, Sinop ve Bartın gibi bu yıl sel felaketi yaşayan yerler arasında bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesi de bulunuyor. 8 gün arayla iki kez selin vurduğu Rize’nin Güneysu ilçesini ziyaret eden Erdoğan, selle ilgili ağaçları kesip çay diken halkı suçladı. Erdoğan ayrıca halka yardım olarak otobüs üzerinden 200 gramlık çay fırlattı. AKP Hükumeti ayrıca başlattığı kampanya ile duyurduğu IBAN numaraları vasıtasıyla selzedeler için halktan para talep etti.

ALMANYA TÜM ZARARLARI KARŞILADI

Almanya’da Temmuz ayında Kuzey Ren-Vestfalya ile Rheinland-Pfalz eyaletlerinde etkili olan seller nedeniyle 183 kişi hayatını kaybetti. Alman hükumeti sel felaketinden etkilenen bölgelere 400 milyon euroluk acil yardım gönderdi. Almanya ayrıca selden zarar gören kişi ve şirketlerin kayıplarının yüzde 80’ine kadarını karşılama kararı aldı. Karşılaşılan yıkımın boyutuna bağlı olarak belli durumlarda kayıpların tamamı ödenecek. Bu durumlarda sigorta şirketleri ve acil yardım fonundan yapılan ödemelerle yüzde 80’lik oran yüzde 100’e çıkacak.

Organlarıyla 5 kişinin hayatını kurtaran hakim Nurfer Akgül’e ‘KHK’ sansürü

 

Almanya ile Türkiye arasındaki fark sel felaketiyle gün yüzüne çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder