17 Eylül 2021 Cuma

Erdoğan’ın hedefindeki marketlere son uyarı Diyanet’ten

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gıda fiyatlarını yükseltmekle ve fırsatçılıkla suçladığı marketlere son uyarı Diyanet’ten geldi. Diyanet bu haftaki cuma hutbesini raflardaki yüksek fiyatlara ve haksız kazançlara ayırdı.

BOLD ANALİZ – Diyanet bu haftadaki cuma hutbesini raflardaki yüksek fiyatlara ve haksız kazançlara ayırdı. Hutbede müminin karaborsacılık yapmayacağı, fırsatçı davranıp fâhiş fiyatlarla insanları mağdur etmeyeceğinin altı çizildi.

KAZANÇ HELAL VE MEŞRU YOLLARLA TEMİN EDİLMELİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayat pahalılığının sorumlusu olarak marketleri hedef almasının ardından Diyanet bu haftaki cuma hutbesini marketlere ayırdı. İslam’ın helal ve meşru yollarla kazanç temin etmeyi emrettiği belirtilen hutbede, “Allah rızasının, kul hakkının, helal-haram hassasiyetinin gözetilmediği her türlü alışverişi ise yasaklar” denildi.

YALAN VE HİLEYLE ELDE EDİLEN MALDA HAYIR YOKTUR

Yalan ve hileyle elde edilen malda hiçbir hayır olmadığı belirtilen hutbede, “İslam’a göre ticaret ahlâkının en önemli ilkesi doğruluk ve dürüstlüktür. Mümin, elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu kimsedir. Mümin işinde, gücünde, ticaretinde daima güven verendir. O, alırken de satarken de doğru ve dürüst olduğu ölçüde Allah’ın rızasını kazanacağını bilir. Yalan ve hileye asla tevessül etmez. Zira yalan ve hile ile elde edilen malda hiçbir hayır yoktur” denildi.

MÜMİN FIRSATÇILIK YAPMAZ

Fırsatçılığın ve karaborsacığlığın kötü olduğu vurgulanan hutbede, “Allah’a ve ahiret gününe inanan bir mümin, işinde ve ticaretinde harama ve gayr-ı meşru kazanç yollarına başvurmaz. Ölçü ve tartıda adaletsizlik yapmaz. Malını satmak için yemin etmez. Karaborsacılık yapmaz, fırsatçı davranmaz. Fâhiş fiyatlarla insanları mağdur etmez. Alışverişte fiyatları kızıştırmaz, başkasının pazarlığını bozmaz. Hâsılı, dünya hırsına kapılıp da harama bulaşmaz” denildi.

ERDOĞAN FİYAT ARTIŞLARINDA MARKETLERİ FIRSATÇILIKLA SUÇLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son bir haftadır fahiş fiyat artışlarıyla ilgili marketleri suçluyor. Erdoğan, geçen hafta Kahramanmaraş’ta katıldığı programda “Enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız” dedi. Erdoğan yaptığı konuşmada ise “Hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıları da biliyoruz. Fırsatçılarla mücadele etmek suretiyle enflasyonu kontrol altına alarak fahiş fiyat artışlarını önüne geçeceğiz” dedi.

AKİT YAZARI DA SEYYAR SATICILIĞI ÖNERİP MARKETLERİ MAFYA OLARAK NİTELEDİ

Hayat pahalılığını dikkat çeken Akit yazarı Şevki Yılmaz da bu konuda AKP Hükumeti’ne yaptığı önerilerden biri de şöyle: “Marketlerde ve piyasada el yakıcı fahiş fiyatları düşürmek için; hal sayısı artırılarak, seyyar satıcılar teşvik edilerek, semt pazarları yaygınlaştırılarak, üreticinin bizzat haller de malını satmasına imkân verilerek ve kamyon üstü satıcılara şehre giriş izni verilerek ülkemizde çok güçlü olan iki ana hal ve fiyat mafyası çökertilmelidir.”

BİM: FİYATLARI DEVLET ARTIRDI

AKP’li Cumhurbaşkanı fiyat artışlarıyla ilgili marketleri suçlarken, bu konuda Erdoğan’a cevap ucuzcu marketlerden BİM’den geldi. BİM yöneticisi Galip Aykaç, kendisine sorulan “ne oldu da peynir, süt fiyatları arttı?” soruya, “Bilmiyorlar ki çiğ süt fiyatını devlet artırdı. Ne zaman sıkışılsa bir denetleme başlıyor. Merkez Bankası verilerine göre perakende sektöründe net kâr marjı 1.6’dan 1.2’ye düşmüş durumda. Eğer burada bu işler yapılıyorsa bu paralar nerede? Böyle bir dünya yok, lütfen bizi töhmet altında bırakmasınlar” dedi.

Hemşehrilerine asrın kazığını atan Reis’in yudum yudum 2 milyarlık çay vurgunu

Erdoğan’ın hedefindeki marketlere son uyarı Diyanet’ten yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder