13 Eylül 2021 Pazartesi

Çorlu faciasının mağdurlarına bu da yasak: Basına bu şekilde basın açıklaması yapamazsınız

Yakınları için adalet arayan Çorlu tren faciası mağduru ailelere, 2019 yılında AYM önündeki olaylı ‘adalet nöbeti’ sonrası açılan dava bugün Ankara’da görüldü. Duruşma sonrası basın açıklaması yapmak isteyen ailelere koşarak gelen polisler engel oldu.

BOLD – Çorlu tren katliamında yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları, yargı sürecinin hızlanması ve kazanın gerçek sorumlularının yargılanması için 12 Haziran 2019’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlattı. Burada basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen acılı ailelere polisler tarafından müdahale edildi.

OLAYLI ADALET NÖBETİ

Yolun karşısına doğru aileleri iten polislerin “süpürün” dediği duyuldu. Yaşamını yitirenlerin ailelerinden bir kişi arbede sırasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi bir süre sonra serbest bırakıldı. Çıkan olaylarda bir kişi de yaralandı.

Bu olayın ardından Çorlu tren katliamında yakınları kaybeden aileler ve avukatları hakkında ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma’ suçlamasıyla dava açıldı

Ailelere açılan dava bugün Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından duruşmaya katılmayan müşteki Yenal Uluçay ve Sabri Kocaman’ın ifadesi, sanıklardan avukat Gökmen Yeşil’in savunmasını dinlemek üzere duruşmayı 2 Şubat 2022 Saat 10:00’a erteledi.

AİLELERE BASIN AÇIKLAMASI DA YASAK

Yargılananlar için beraat isteyen aileler basın açıklaması yapmak istedi. Ailelerin davayı takip eden gazetecilere açıklama yaptığı sırada koşarak ailelerin yanına gelen polisler araya girdi. Ailelerle gazeteciler arasına giren polisler gazetecileri uzaklaştırdı.

Ne olduğunu ilk anda anlayamayan ailelere polisten ilginç bir tepki geldi. Bir polis amiri, “Toplu halde basına basın açıklaması yapamazsınız” dedi.

Edirne Uzunköprü’den İstanbul’a doğru hareket eden 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan 328 kişi ise yaralı kurtuldu.

Muhaliflere saldırılarla övünen AKP dün böyle dayak yiyordu

 

Çorlu faciasının mağdurlarına bu da yasak: Basına bu şekilde basın açıklaması yapamazsınız yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder