14 Eylül 2021 Salı

AKP tarafsız gazetecileri için endişeli

Erdoğan Bayraktar’ın itiraflarını gündeme getirme ihtimaline karşın geçen hafta Ömer Çelik’in basın toplantısına alınmayan FOX Tv muhabiri Barış Kaya, bu hafta yine aynı muameleye maruz kaldı. Kaya, soru sorduğu için toplantılara alınmadığını belirtirken, konuyla ilgili açıklama yapan Ömer Çelik de yaşananlardan dolayı “Yazık olan tarafsız gazetecilerin emeğine oluyor” dedi.

BOLD – AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dünkü MYK toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısına yine FOX TV muhabiri Barış Kaya’yı almadı.

Çelik, tepkiler üzerine Kaya’nın toplantıya alınmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya’yı kasteden Çelik, FOX Tv muhabirinin toplantıya alınmamasını takıntılı bir şekilde kişiselleştirdiğini söyledi.

OLAN TARAFSIZ GAZETİCELERE OLUYOR

Diğer gazetecilerle bu tür sorunların yaşanmadığını belirten Çelik, “Hepiniz buraya gelip katılıyorsunuz. Söz konusu muhabir, 3-4 ayda buraya gelen bir kişidir. Şimdiye kadar hiçbir şekilde engellenmesi söz konusu olmamıştır. Bunu kendisi de ifade ediyor. Bu arkadaşımız uyarıldığında sürekli olarak burada sıkıntı çıkmıştır. FOX yönetimine de bu iletilmiştir. Diğer muhabirlerle hiçbir problem olmamıştır. Bu şahsi bir problemdir. Bu kurumların kuralları var. Buradaki kurallara uyulmasını da isteriz. Kurumsal değil, muhabirin davranışlarına yönelik bir durumdur. Hiçbir şekilde kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Öylesine sıralı yalanlar söyleniyor ki yazık olan tarafsız gazetecilerin emeğine oluyor” diye konuştu.

SORU SORDUĞUM İÇİN

FOX TV muhabiri Barış Kaya, Çelik’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Kaya’nın açıklaması şu şekilde: “Fox Muhabirini kişisel davranışları yüzünden salona almadım. Buranın kuralları var” demiş. Ruhsar Pekcan sorusunu sorma demişti sordum. Erdoğan Bayraktar sorusunu soracağımı da biliyordu. Salona almadı. “Kişisel” değil. Sorma dediği soruları sorduğum için almadı salona.”

Barış Kaya olayı bir gerçeği daha ortaya çıkardı. AKP’li siyasilerin basın toplantılarından önce gazetecilerin soracağı soruları belirlediği ortaya çıktı.

SKANDALLARI SORAN YOK

Son aylarda AKP’yi yakından ilgilendiren bir çok skandal peş peşe patlak verdi. Sedat Peker’in AKP-Mafya-Medya bağlantılarını ifşa etmesi, Ruhsar Pekcan skandalı ve son olarak da Erdoğan Bayraktar’ın yolsuzluk itirafları gündemi uzun süre meşgul etti. Bu skandallardan hiç biri AKP’li muhataplarına ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a sorulamadı.

ONLARCA GAZETECİ İÇERİDE

AKP döneminde yüzlerce gazeteci haklarındaki soruşturmalar ve gözaltı kararları yüzünden yurtdışına çıktı. CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun paylaştığı ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Raporu’da, AKP hükümetinin Saray’a biat etmeyen gazetecilerin terörist veya suçlu saydığı belirtildi. 2020 yılında en az 59 yazar ve gazetecinin hapis ya da para cezasına mahkum edildiği aktarılan raporda, 2020 yılı sonu itibariyle en az 87 gazetecinin cezaevinde olduğu kaydedildi.

GAZETECİ OLDUĞUNA EMİN MİSİN?

AKP’ye yakın gazetecilerin yurtdışında da kötü bir şöhreti var.

2019 yılında Erdoğan ile birlikte Beyaz Saray’a giden Hilal Kaplan, dönemin ABD Başkanı Donald Trump’a Suriye politikaları konusunda bir soru yöneltti. ABD Başkanı, Hilal Kaplan’ın sorusunu yanıtladıktan sonra Erdoğan’ı işaret ederek “Şimdi başkana bir soru sorabilirsin, aynı gazeteci. Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın, bu sorudan sonra” ifadesini kullandı.

AKP’nin din kalkanı ve laiklik kavgası

AKP tarafsız gazetecileri için endişeli yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder