14 Eylül 2021 Salı

Ankesör operasyonları: 43 şehirde 143 kişi hakkında gözaltı kararı

MİT tarafından hazırlanan ve emniyet tarafından adli makamlara iletilen ankesörlü telefonla aranma listeleri sonrası verilen gözaltı kararlarına bir yenisi daha eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Hareketi’ne yönelik jandarma ve emniyet mensuplarına yönelik soruşturmalar kapsamında Ankara merkezli 43 ilde 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

BOLD – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında Ankara merkezli 43 ilde 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet ve jandarma personeli olan şüpheliler ankesörlü telefonla aranmakla suçlanıyor.

LİSTE MİT TARAFINDAN OLUŞTURULDU

Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Daire Başkanlıklarınca Gülen Hareketi mensuplarının deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili 102 kişilik liste oluşturuldu. Gülen Hareketi’nin emniyet yapılanması içinde ise 15 kişi belirlendi. 8’i 1’inci sınıf, 1’i 2’nci sınıf emniyet müdürü 15 kişinin daha önce kamu görevinden çıkarıldığı ve rütbelerinin söküldüğü belirtildi. Ayrıca kamudan atılan 26 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi. Tüm bu kişilerle ilgili Ankara merkezli 43 ilde verilen gözaltı kararı sonrası Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Organize ve Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Muhaliflere saldırılarla övünen AKP dün böyle dayak yiyordu

Ankesör operasyonları: 43 şehirde 143 kişi hakkında gözaltı kararı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder