13 Eylül 2021 Pazartesi

Kabil Havalimanı’dan ilk ticari uçuş yapıldı

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinden yaklaşık bir ay sonra yurt dışından ülkeye ilk ticari uçuş gerçekleşti.

BOLD – 15 Ağustos’ta Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinden bu yana Kabil’den ilk ticari uçuş gerçekleşti. Uçuş Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) tarafından Kabil ile İslamabad arasında düzenlendi.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait bir yolcu uçağı pazartesi günü Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı. Pakistan’ın başkenti İslamabad’dan Afganistan’a giden uçakta yaklaşık 10 civarında yolcu olduğu belirtildi.

Uçakta bulunan AFP muhabiri yaptığı açıklamada, “Uçakta sadece 10 kadar yolcu vardı. Belki de uçaktaki kabin memuru sayısı, yolculardan fazlaydı.” diye konuştu.

Daha sonra havalimanından kalkış yapan Pakistan Uluslararası Havayolu şirketine ait uçak ülkenin başkenti İslamabad’a uçtu.

PIA, Afganistan’a düzenli uçuşlara devam edeceğini, bununla ilgili çalışmalarını hızlandırdığını açıkladı. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda çalışan görevlilerse gelişmeyi memnuniyetle karşıladı.

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Taliban, aralarında ABD’lilerin de bulunduğu 200 kadar yabancının Katar Havayolları’na ait 2 charter uçağıyla Kabil’den kalkarak ülkeden ayrılmasına izin vermişti. Bu 15 Ağustos’tan sonra Kabil’den ülkedeki yabancıları ve Afganları tahliye için yapılan ilk charter seferi olarak kayıtlara geçmişti.

123 BİNİ AŞKIN KİŞİ ÜLKEYİ TERK ETTİ

Taliban’ın başkent Kabil’e girdiği ve birkaç gün içerisinde şehrin kontrolünü eline aldığı 15 Ağustos tarihinden bu yana, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan çoğunluğu askeri uçuş olmak üzere 123 bini aşkın kişi yurt dışına çıkış yaptı.

Taliban, halen kapalı olan havalimanının yeniden uçuşlara açılması ve işletilmesi için Türkiye ve Katar’la görüşmeler yürütüyor. Taliban yetkilileri, havalimanının yeniden işlerlik kazanacağını ve seyahat belgesi olan Afgan vatandaşlarının da istedikleri zaman ülke dışına seyahat edebileceklerini açıklamıştı.

Taliban geçici kabinesini açıkladı: Kapsayıcılıktan uzak, ikisi ABD’nin arananlar listesinde

Kabil Havalimanı’dan ilk ticari uçuş yapıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder