16 Eylül 2021 Perşembe

AKP’nin Çin aşısı ısrarıyla sürü bağışıklığı ‘yalan’ oldu

Türkiye’de nüfusun yüzde 66’sı iki doz aşı olmasına rağmen Kovid-19 vaka sayıları artıyor. Günlük vaka sayısı yeniden 30 bine dayandı. Kovid-19’a bağlı ölüm sayıları ise geçen yıla göre 4 kat arttı. Nüfusun yüzde 60’ının aşılanması halinde virüsün yok olacağına dair açıklamaların yalan olduğu ortaya çıktı. Peki Türkiye’de aşılamaya rağmen vakalar neden düşmüyor?

BOLD ANALİZ – Prof. Dr Osman Müftüoğlu, “Fotoğrafı saklamanın, görmezden gelmenin ya da bazı bahanelerle önemsizleştirmenin mümkün olmadığı çok özel günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz yıla göre, ölüm sayıları neredeyse 4 kat artmış gibi görünüyor.” diye yazdı.

DAHA YÜKSEK ÖLÜMLER GELİYOR

Aylara göre vefat ortalamalarını ele alan Müftüoğlu, “En yüksek rakamın görüldüğü Nisan 2021’e kıyasla Eylül 2021 sonunda çok daha yüksek “günlük kayıp ortalaması” ile karşılaşacağımız anlaşılıyor.” uyarısında bulundu.

OKULLAR TEKRAR KAPANACAK MI?

Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelede hassas bir noktada olduğunu kaydeden Müftüoğlu, “Durum acilen ve hemen masaya yatırılmalı, yeni kısıtlamalar hatta kapanmalara ve de okul kapatmalarına asla fırsat verilmeyecek şekilde ciddi ve etkili önlemler alınıp süratle uygulamaya konulmalıdır.” dedi.

ABD VE AB ÇİN AŞISI YAPTIRMADI

İktidara yakın Hürriyet gazetesinde uyarılarda bulunan Müftüoğlu’nun değerlendirmeleri “Türkiye’de aşılar işe yaramıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. Aşı çalışmalarının başında ABD ve Avrupa ülkeleri Çin aşısından uzak durdu. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri kendi vatandaşlarına koruyuculuğu yetersiz olduğu için Sinovac aşısını yapmadı. Sinovac aşısını olan turistlerin ülkelerine girişlerinde test ve karantina şartını da kaldırmadı.

ÇİN AŞISI ISRARI SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINI ENGELLEDİ

Türkiye’de ise AKP’ye yakın Keymen ilaç üzerinden getirilen Sinovac aşısından vatandaşlara 30 milyona yakın vuruldu. Etkinliği düşük eleştirilerine rağmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ısrarıyla önce iki doz vurulacağı açıklandı. Hastaneye yatışlarda Sinovac aşısı olanların sayısının artması üzerine, üçüncü doz Sinovac uygulanması kararlaştırıldı. Son olarak dördüncü doz Çin aşısı yapılma şartı getirildi.

AKP’NİN ÇİN AŞISI ISRARI ÖLÜMLERİ ARTTIRDI

Yoğun bakım yatış sayılarında da Sinovac aşısı olanlarının sayısının son günlerde artması AKP’nin ısrarının vatandaşa pahalıya patladığını gösterdi. Türk Tabipleri Birliği’ne gelen verilere göre üçüncü aydan sonra Sinovac’ın koruyuculuğu azalıyor. Yaşlılar da ek olarak daha da düştüğünü gösteriyor. 2 doz Sinovac aşısı yaptırmış kişilerin rahat hareket etmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar 3 ay sonra yeni aşısını yaptırmaları çağrısında bulunuyor.

AKP’nin Çin aşısı ısrarı Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelesinde kapanmalar, okula gidemeyen çocuklar, iş yapamayan esnaf ve önümüzdeki günlerde artacak ölümleri beraberinde getirdi.

Sağlık Bakanlığı 15 Eylül 2021 Kovid-19 verileri

Günlük test: 341.004

Vaka sayısı: 28.224

Vefat sayısı: 248

1 doz aşılama oranı: yüzde 84

2. doz aşılama oranı: yüzde 66.35

AKP’nin Çin aşısı ısrarıyla sürü bağışıklığı ‘yalan’ oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder