16 Eylül 2021 Perşembe

Bandrolden de yolsuzluk çıktı: 120 milyonluk iş 500 milyona verilmiş

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sigara ve alkollü içkilerin bandrol basım işinin yeni kurulan bir şirkete eskiden yapılan ihalelerin 4 katı fiyatla verildiğini öne sürdü. Bu firmanın daha sonra başka bir yandaş şirkete devredildiğine dikkat çeken Budak, sigara ve içki bandrollerindeki yolsuzluğu Meclis’e taşıdı.

BOLD – CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, geçen sene tartışmalı bir şekilde yüksek fiyatlarla sigara ve alkollü içkiler bandrol basım işini alan şirketin kamuoyunda aldığı devlet ihaleleri ile sıkça gündeme gelen başka bir holdinge devredilmesini TBMM gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak, “Göz göre göre yetim hakkı yandaşlara aktarılıyor” dedi.

“YAĞMALATMADIKLARI BİR DARPHANE KALMIŞTI”

Budak, adrese teslim yapılan bandrol ihalesini çok yüksek ücretle alan DNS İnovasyon firmasının, verdiği taahhütlerin süresi dolmadan şehir hastanelerini de işleten CCN Hastane Hizmetleri ve İşletmeleri A.Ş’ye ait DİAS Bilişim’e devredildiğini söyledi. Budak, “Yandaşlarına yağmalatmadıkları bir darphane kalmıştı, sıra ona da geldi. İki milyon sermaye ile kurulmuş şirkete önceden 120 milyon liraya yapılan bandrol basım işinin 500 milyon liralık ihale ile verildiği basına yansıdı. Bakanlık da bu iddiayı yalanlamadı. Sonrasında şirket yapmayı taahhüt ettiği işlerin süresi dolmadan hemen önce el değiştirdi. Darphane de yandaşlara rant kapısı yapıldı. Bandrol ihalesinden kötü kokular geliyor” dedi.

İHALELERDE ŞEFFAFLIK SORUNU VAR

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi adı altında yapılan ihalelerin ciddi şeffaflık sorunları olduğunu dile getiren Budak, “Çok detaylı bir mekanizma kurulmuş. İki milyon sermaye ile yeni bir şirket kuruluyor. Bu arada ihale yapacak kamu kurumu, bir gecede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile pazarlık usulü ya da doğrudan temin yoluyla ihale yapabilir hale getiriliyor. Şirketin kuruluşunun üstünden 3 ay geçmeden sigara ve alkollü içkiler bandrol basım işi, eskiden yapılan ihalelerin 4 katı fiyatla (500 milyon lira bedelle) bu şirkete veriliyor. Sözleşmenin hangi yöntemle bu firmaya verildiği ve sözleşmenin şartları kamuoyuna açıklanmıyor” dedi.

YOLSUZLUĞU MECLİS’E TAŞIDI

Yüksek bedelle ihale alan firmanın başka bir yandaş firmaya devredildiğini belirten Budak, “Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, sigara ve içki bandrolleri basım işini özel bir firmaya hangi usulle, hangi şartlarla devretmiştir? Daha önce ortalama 120 milyon liraya verilen ihalenin 500 milyon lira bedelle verildiği iddiaları doğru mudur? İlgili firmanın el değiştirmesine yönelik imzalanan sözleşmede herhangi bir kısıtlayıcı hüküm bulunmakta mıdır? İlgili firmaya kamudan herhangi bir kaynak ya da fon aktarılmış mıdır?” sorularının yanıtlanmasını istedi.

Tutuklu komiser eşi Esmahan Demirhan’a 8 gün boyunca işkence altında tedavi

Bandrolden de yolsuzluk çıktı: 120 milyonluk iş 500 milyona verilmiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder