18 Eylül 2021 Cumartesi

Başkenti karıştıran kulis: Bir koli organik yumurta için Ankara’dan İzmir’e makam aracı gitti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktidarı boyunca sık sık çıkardığı tasarruf genelgelerini son aylarda artırdı. Kamuda kemer sıkma politikaları daha da sıklaştırılırken, Ankara kulislerinde bir bakan karısının bir koli yumurtayı Ankara’dan İzmir’e makam aracıyla taşıttığı konuşuluyor.

BOLD – Bir bakan karısının kendisine tahsis edilen kamu aracı ile Ankara’da özel olarak baktırdığı özel tavukların yumurtasını tatil için gittiği İzmir Çeşme’deki bir otele taşıttırdığı ileri sürüldü. Bu bakan karısının kim olduğu merak edilirken, fiyatı 25 lira civarında olan bir koli yumurta devlete binlerce liraya mal oldu.

ANKARA’DAN İZMİR’E YUMURTA SERVİSİ

Kamuda israfın önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında genelge yayınlanırken, Ankara’nın derin kulislerine düşen bir iddia kamuda bu tedbirlere uyulmadığı gibi israfta artık sınır tanınmadığını ortaya koydu. Ankara kulislerine düşen bir iddia kamuda israfın korkunç boyutlara çıktığını gözler önüne serdi. Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre bir bakan eşinin tatil yaptığı İzmir Çeşme’ye, Ankara’dan organik olduğu gerekçesiyle bakanlıktan kendisine tahsis edilen araçla bir koli yumurta getirttiği öne sürüldü. Kulislerde yumurtayı götüren kamu aracının tarih, plaka ve güzergâh bilgilerine kadar konuşulması dikkat çekiyor.

TASARRUF GENELGESİ YENİ YAYIMLANMIŞTI

Göreve geldiği 2002 yılından beri çok sayıda tasarruf genelgesi ve tasarruf içerikli ekonomi paketi açıklayan AKP iktidarı son olarak haziran ayı sonunda yeni bir tasarruf genelgesi açıkladı. Bu yıl 12 Mart’ta yeni Ekonomi Reform Paketi’ni açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3.5 ay geçmeden yeni bir tasarruf genelgesine imza atarak kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında günlük gazete alımı yasaklandı,araç kullanımı, kiralanması, gezi, kokteyl, yemeklere kısıtlama getirildi. Her pakette bulunan taşıt sayılarının azaltılması bu genelgede de yer aldı.

 

15 Temmuz’un şahidi Tenkil Müzesi için bir araya geliyorlar

Başkenti karıştıran kulis: Bir koli organik yumurta için Ankara’dan İzmir’e makam aracı gitti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder