13 Eylül 2021 Pazartesi

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na düşünce ve ifade özgürlüğü ödülü

Cezaevinde olduğu için kendisine takdim edilemeyen “19. Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü” Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yeniden verildi.

BOLD – 19. Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri, 12 Haziran’da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. “İnsan Hakları, Adalet ve Özgürlükçü Demokrasi İçin Acil Eylem” temasıyla verilen ödüllere bu yıl milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, atanmış rektör Melih Bulu’yu altı aydır protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri, Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi layık görüldü.

ÖDÜL GERGERLİOĞLU’NA YENİDEN TAKDİM EDİLDİ

Cezaevinde olduğu için törene katılamayan Gergerlioğlu’nun ödülünü HDP milletvekili Musa Piroğlu almış, törende de Gergerlioğlu’nun cezaevinden gönderdiği mesaj okunmuştu. Gergerlioğlu’na ödülü Siirt’te düzenlenen törende İHD Eşgenelbaşkanı Eren Keskin tarafından kendisine takdim edildi. Törende bir konuşma yapan Gergerlioğlu, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından verilen ödülün kendisi için çok değerli olduğunu söyledi. Gergerlioğlu “Bu ödülü almak benim için çok büyük bir onur. İnsan hakları alanında çalışmış, büyük emekler vermiş, büyük bedeller ödemiş bir dernekten böyle bir ödülü almak çok daha büyük bir onur” dedi.

Eren Keskin, Veli Saçılık ve Ömer Faruk Gergerlioğlu daha sonra Siirt’te düzenlenen “Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu paneline katıldı.

HAK MÜCADELESİ ALANINDA BİR ÖMÜR

İnsan Hakları Derneğinin kurucularından yazar-yayıncı Ayşenur Zarakolu 28 Ocak 2002’de kanser nedeniyle hayatını kaybetti. İHD 2002 yılından bu yana Zarakolu Düşünce Özgürlüğü ödülleri veriyor.

Hakkında otuzu aşkın dava açılan Zarakolu, 1998 yılında Frankfurt Kitap Fuarı’nda yayıncılık hayatında gösterdiği başarılardan dolayı ödül kazanmış, ancak yurt dışına çıkışına izin verilmediği için ödülü alamamıştı. Zarakolu’nun, insan hakları ve düşünce özgürlüğü konusunda uluslararası kuruluşlardan aldığı çok sayıda ödülü bulunuyor.

 

Gazeteci Engin: İnfaz hukuku cinayetiyle karşı karşıyayız

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na düşünce ve ifade özgürlüğü ödülü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder