18 Eylül 2021 Cumartesi

Tenkil Müzesi Buluşması canlı yayını başladı

Tenkil Süreci, Türkiye’nin üzerine adeta bir karabulut gibi çöktü. Hukuksuzluklara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Tenkil Müzesi Derneği zulmü duyurmak için çıktığı yolda Metin Yıkar moderatörlüğünde Tenkil Müzesi Tanıtım ve Destek Buluşması yapıyor. Buluşma Youtube üzerinden canlı yayınlanıyor.  

BOLD – Gonca Kara. 27 Eylül 2019’da iki çocuğunu Ege’de kaybetti. Tülay Açıkkkolu. Eşi Gökhan Açıkkolu 5 Ağustos 2016’da göz altında iken işkenceyle öldürüldü. Murat Akçabay. 18 Temmuz 2018’de eşi ve üç çocuğunu Meriç’te kaybetti.Onlar acılarını yüreklerine gömdüler. Kendi mağduriyetlerini anlatmak değil, aktivist kimlikleriyle Tenkil’i tarihe not düşmek, farklı dillerle tüm dünyaya ve gelecek nesillere duyurmak üzere yola çıktılar. Aliya’nın ‘Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözünden ilhamla bu utancı unutturmamak üzere Tenkil Müzesi’nin kuruluşuna öncülük ettiler.

 

Tenkil Müzesi’nin ve yeni projelerinin tanıtılacağı Tenkil Müzesi Tanıtım ve Destek Buluşması MC TV ve Hizmetten YouTube kanalında başladı. Moderatör Metin Yıkar’ın konuşmasıyla başlayan canlı yayına konuşmacı olarak Emine Eroğlu, Tuba / Cevheri Güven, Tarık Toros, Mehmet Ali Uludağ, Zeynep Nihal, Sevinç Özarslan, Herkül Millas, Hasan Cücük, Kerim Balcı, Abdullah Aymaz, Erkam Tufan, Yüksel Kaya, Enes Kanter ve Zeynep Gülsu katılıyor.

 

 

 

Erdoğan, kan kaybediyor: En beğenilen liderler arasında 3’ncü sıraya geriledi

Tenkil Müzesi Buluşması canlı yayını başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder