15 Eylül 2021 Çarşamba

Almanya mülteci konusunda ince eleyip sık dokuyor

Her yıl yaklaşık 500 bin göçmen işgücüne ihtiyacı olan Almanya, mülteciler konusunda ince eleyip sık dokuyor. Bu yılın ilk yarısında 47 bin göçmen işçiyi kabul eden Almanya’nın yıl sonuna kadar alacağı işçi sayısı 95 bini bulacak.

BOLD – Almanya’da muhalefette bulunan liberal çizgideki Hür Demokrat Parti (FDP) emekli maaşlarının gelecekte de istikrarlı bir şekilde ödenebilmesi için yılda 500 bin göçmene gereksinim duyulduğunu açıkladı.

GÖÇ POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALI

Alman basın ajansı DPA’ya açıklamalarda bulunan FDP meclis grup başkanı ve mali politikalar uzmanı Christian Dürr, Almanya’nın göç politikasında temel değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, “Almanya’yı açık, modern bir göç ülkesi haline getirmeyi ve aynı zamanda emekli maaşlarını istikrara kavuşturmayı başarırsak, bir toplum olarak bugün hayal edebileceğimizden daha fazla kazanacağız” dedi. Dürr, giderek daha fazla insanın emekli olmasına karşın işgücü piyasasına daha az kişinin katıldığına işaret etti.

“YILDA EN AZ 500 BİN GÖÇMENE İHTİYACIMIZ VAR”

İktidardaki Hristiyan Birlik Partileri (CDU-CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) emekli maaşlarının istikrara kavuşturulması konusunda hatalı davrandığını kaydeden Dürr, Almanya’da giderek yaşlanan toplumun bir sonraki hükumeti emekli maaşları konusunda zorlayacağını söyledi. Almanya’nın halihazırda emekli maaşlarını büyük miktarlarda sübvanse etmek zorunda olduğunu ifade eden FDP’li politikacı, bu durumun uzun vadeli olamayacağını savundu. Dürr, “Kamu maliyemizi istikrara kavuşturmak ve borçlanmayı azaltmak istiyorsak, ülkemizin yılda en az 500 bin göçmene ihtiyacı var” dedi.

İSTİHDAM AJANSI DA İŞGÜCÜ GEREKSİNİMİ DOĞRULADI

Federal İstihdam Ajansı Başkanı Detlef Scheele de kısa süre önce yaptığı açıklamada Almanya’nın daha fazla göçmen iş gücüne gereksinimi olduğunu belirtmişti. Scheele iş gücü piyasasındaki boşluğun doldurulması için yılda yaklaşık 400 bin göçmene ihtiyaç duyulduğunu söylemişti. 26 Eylül’de genel seçimlerin yapılacağı Almanya’da emekli maaşlarının güvence altına alınması nereyse tüm partilerin seçim programları arasında yer alıyor.

BU YIL 95 BİN MÜLTECİ KABUL EDİLECEK

Alman hükumeti, bu yılın ilk yarısında 47 bin mültecinin ülkeye kabul edildiğini, 11 bin kişinin ise ya sınır dışı edildiğini ya da sığınma başvurusunun reddedildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mevcut eğilimin devam etmesi halinde yıl sonuna kadar 95 bini mülteciyi ülkeye alabileceklerini bildirdi.

DENKLİK BELGESİ VE A2 SEVİYESİNDE DİL GEREKİYOR

Almanya’da çalışmak isteyenlerden önceden tamamlamış oldukları meslek eğitiminin, Almanya’daki meslek eğitimi ile eşdeğer olduğunu gösteren denklik belgesi alması gerekiyor. Almanya işçi alımı için Almanya dil bilgisi seviyesinin en az A2 düzeyinde olması isteniyor. Yüksek öğrenim gören kişilerin de aynı şekilde Almanya’daki bir okul diplomasına benzer bir diplomaya sahip olduklarını denklik belgesi ile kanıtlaması gerekiyor.

Türkiye mülteci merkezi oluyor

Almanya mülteci konusunda ince eleyip sık dokuyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder