18 Ocak 2019 Cuma

18 Ocak’ta Sinemalarda 8 Yeni Film Var

Yarı yıl tatilinin başladığı 18 Ocak Cuma günü Türkiye’deki sinema salonlarında 4’ü yerli 8 yeni film gösterime girdi. İşte haftanın filmleri…

GLASS

Uzun zamandır merakla beklenen film nihayet vizyonda. “Parçalanmış” ile gişe başarısını yeniden yakalayan yönetmen M. Night Shyamalan, hem bu filmin hikayesini hem de Bruce Willis ve Samuel L. Jackson’ın rol aldığı 2000 yapımı “Ölümsüz- Unbreakable” filminin hikayesini aynı filmde birleştiriyor. Bruce Willis’i “Parçalanmış-Split”in son sahnesinde neden gördüğümüz böylece açıklığa kavuşuyor.

“Glass” isimli yeni macerada güvenlik görevlisi David Dunn, 24 farklı kişiliğe sahip Kevin Wendell Crumb’ın izini sürmek için doğaüstü yeteneklerini kullanıyor.

İMGELER VE SÖZCÜKLER

Sinemanın yaşayan efsanesi 88 yaşındaki Jean-Luc Godard… Cannes’da Özel Altın Palmiye ödülü alan yönetmen, son dönemde çektiği deneysel filmlere yenisini ekliyor. Kelimelerin önemini hep önde tutan yönetmen bu kez sesleri de işin içine katıyor. Seyirciye günümüz dünyası ve politik olaylarla ilgili düşünme fırsatı tanıyor. Öykü değil de anlam ve anlatım peşindeyseniz sıra dışı bir deneyim sizi bekliyor.

UÇAN HALI VE KAYIP ELMAS

Aile mesleği olan terziliği reddederek bir gezgin olmayı kafaya koyan genç bir çocuğun hayalinin peşinden gitmesini anlatan Danimarka yapımı animasyonun yönetmeni Karsten Kiilerich.

ÜÇ HARFLİLER: ADAK

Bir av sırasında arkadaşını vuran ve onu tekerlekli sandalyeye mahkum eden genç adamın başına gelenlerini izleyeceğiniz filmde Ramazan Demir, Ceren Yılmaz, Ejder Özkarslıgil ve Simge Uluer başrolde.

Birbirinin tekrarı cin hikâyelerinden gına gelmediyse izleyebilirsiniz.

ÇİÇERO

Film, İkinci Dünya Savaşı’nda büyük rol oynayan ajan İlyas Bazna’nın hayatını anlatmanın yanı sıra, dönemin faşist Alman hükümetinin kendi insanına uyguladığı zulmü de gözler önüne seriyor. Serdar Akar’ın yönettiği filmde Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik, Murat Garipağaoğlu, Ertan Saban gibi isimler rol alıyor.

CAN DOSTLAR

Parklarını Kötü Kazım’ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikâyesini anlatan filmde Selim Bayraktar, Berat Efe Parlar, Esat Polat Güler, Eda Döğer, Dora Dalgıç, Taha Sönmezışık ve Zeynep Ilgın Çelik oyuncu kadrosunda.

BORÇ HARÇ

Youtube’dan beyaz perdeye bir transfer daha… Oğuzhan Uğur, borç batağından kurtulmak için olmadık işlere girişen Murat karakterine hayat veriyor. Filmin yönetmeni Efe Hızır…

ARAKÇILAR

Japon sinemasının üretken yönetmenlerinden Hirokazu Koreeda’nın orijinal ismi “Shoplifters” olan “Arakçılar” adlı yeni filminde, Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi, Miyu Sasaki ve Sasuke Ikematsu rol alıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder