18 Ocak 2019 Cuma

Kolin, ödeyemem dediği faturayı “18 ayda” ödeyecek

İstanbul Havalimanı İşletmesi’nden çekilmesiyle gündeme geldikten bir hafta sonra BOTAŞ’ın 50 milyon TL’lik fatura çıkardığı Kolin Grubu, 18 aylık ödeme planına razı oldu. Kolin daha önce, “Ödemek mümkün değil.” demişti.

BOLD – Kamuoyunda “yandaş” diye bilinen, hükümete yakın müteahhitlerin en önemlilerinden olan Kolin Grubu, geçen hafta yaptığı açıklama, 25 yıllığına girdiği, İstanbul Havalimanı İşletmesi’nden (İGA) çekilme kararı aldığını açıklamıştı.

BORÇ ESGAZ’DAN KAYNAKLANIYOR

Bu açıklamadan bir hafta sonra BOTAŞ’tan Kolin Grubu’na 50 milyon liralık, “eski borç” faturası gönderildi. BOTAŞ, Kolin Grubu’nun kontrolünde bulunan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ’ye (ESGAZ), geçmiş dönemdeki “taşıma tarifesinden” oluşan 50 milyon TL’lik fatura çıkarmıştı.

Ankara’dan yansıyan kulis bilgilerine göre, fatura geldikten sonra Enerji Bakanlığı’nın kapısını çalan Kolin Grubu yöneticileri, “Bu faturayı ödemelerinin imkansız olduğunu” bakanlık yetkililerine bildirdi.

Bu gelişmeden bir gün sonra ise Kolin Grubu’nun faturayı ödemeyi kabul ettiği ortaya çıktı. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, Kolin Grubu, BOTAŞ’ın geçmişe dönük gönderdiği 50 milyon liralık faturayı ödeyecek.

36 AYLIK ÖDEME PLANI KABUL EDİLMEDİ

Alınan bilgilere göre Kolin Grubu, BOTAŞ’a 50 milyon TL’lik doğalgaz borcu ile ilgili “ödeme planını” sundu. Kolin’in 36 ayda eşit taksitlerle ödemeyi kapsayan  planı, BOTAŞ tarafından kabul edilmedi. Sonunda iki tarafın da onay verdiği bir ödeme planı üzerinde müzakerelerin tamamlandığı öğrenildi.

Buna göre, borç 18 aylık dönemde eşit taksitlerle kapatılacak. Bu dönemde kamu alacaklarına ilişkin mevzuata göre de faiz uygulanacak.

BOTAŞ, ESGAZ’la taşıma tarifesiyle ilgili ortaya çıkan bir anlaşmazlığı yargıya taşımış, yargı süreci de BOTAŞ lehine sonuçlanmıştı.

Havalimanından çekilmek isteyen Kolin’e ilk fatura: 50 milyon TL

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder