19 Ocak 2019 Cumartesi

Suriye’nin İdlib bölgesinde patlama, doğuda hava saldırısı onlarca can aldı

Suriye resmi haber ajansı ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülkenin doğusundaki İŞİD kontrolündeki bölgeye düzenlenen hava saldırısında en az 20 kişinin öldüğünü açıkladı. İdlib’de Hayat Tahrir Eş-Şam’a ait bir bina yakınında meydana gelen patlamada ise 11 kişi öldü.

SURİYE’NİN DOĞUSUNDA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin doğusunda İŞİD kontrolündeki Baghouz köyüne düzenlenen hava saldırısında 20 kişinin öldüğünü bildirdi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise 10 İŞİD militanı dahil 23 kişinin öldüğünü açıkladı.

Hem SANA hem de Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırısını bölgeyi İŞİD’den almak için savaşan Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) hava desteği sağlayan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiğini iddia etti.

YPG’nin büyük çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Irak sınırı yakınında İŞİD’in elindeki son bölgeleri almak için son aylarda saldırılarını artırdı.

İDLİB’DE HAYAT TAHRİR EŞ-ŞAM KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDE PATLAMA

İdlib’de ise Hayat Tahrir Eş-Şam’a ait bir bina yakınında patlama meydana geldi. Patlamada 11 kişi öldü.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamanın İdlib şehrinin güneyinde kenar mahallellerde meydana geldiğini, 7 Hayat Tahrir Eş-Şam militanı dahil 11 kişinin öldüğünü duyurdu.

El-Kaide bağlantılı Hayat Tahrir Eş-Şam, geçtiğimiz haftalarda İdlib’de birçok yerleşim yerini Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’ndan almış ve Özgür Suriye Ordusu’nu ateşekese zorlamıştı.

Özgür Suriye Ordusu, anlaşma ile kendi kontrolündeki bölgelerde Hayat Tahrir Eş-Şam denetiminde sivil bir yönetim kurulmasını kabul etmişti.

İdlib’de Türkiye’nin 10 civarında askeri kontrol noktası bulunuyor.

ABD askerleri Suriye’den çekilmeye başladı, Rusya bölgelerin Şam’a devredilmesini istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder