19 Ocak 2019 Cumartesi

Asla Gözlerini Kaçırma: Sanatın gücü ve faşizmin gölgesi

Florian Henckel von Donnersmarck imzalı, 1930’ların Nazi Almanya’sında geçen Asla Gözlerini Kaçırma filminin fragman ve afiş yayınlandı. Almanya’nın Oscar aday adayı olan film, 8 Şubat’ta Türkiye’de de gösterime girecek.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Asla Gözlerini Kaçırma (Never Look Away), festivalin en beğenilen filmleri arasına girmeyi başarmıştı. 76. Altın Küre Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’ne aday gösterilen film, aynı zamanda Almanya’nın bu seneki Oscar aday adayı.

Filmloverss‘in aktardığına göre, 1930’ların Nazi Almanya’sında başlayan ve 30 yıllık bir döneme yayılan epik hikâyesi, insanları karanlıktan sanatın gücünün çıkarabileceğini gözler önüne seriyor. Gerçek olaylardan esinlenen filmde, Kurt ve Ellie üniversitede tanışır tanışmaz birbirlerine aşık olurlar. Ellie’nin babası, Profesör Seeband kızının erkek arkadaş seçiminden memnun değildir ve bu ilişkinin bitmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır. Fakat bilmedikleri şey, Kurt ile Seeband’ın yaşamlarının zaten yıllar önce Profesör’ün işlediği korkunç bir suç nedeniyle bağlantılı olduğudur. Kurt, ne kadar sanatına odaklanmak istese de, Nazi rejimi altında geçen çocukluğunun ve komünizmin gölgesinde kalan gençliğinin yarattığı travmalardan kurtulmak kolay olmayacaktır.

Başrollerini Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer ve Saskia Rosendahl’ın üstlendiği Never Look Away, 8 Şubat 2019‘da gösterime girecek.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder