19 Ocak 2019 Cumartesi

Cumhuriyetçi Senatör Graham, Erdoğan ile görüştü

BOLD- ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile bilinen Cumhuriyetçi Parti South Carolina Senatörü Lindsey Graham, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Ankara ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret eden Graham, ABD’nin Suriye’den ayrılmasına karşı çıkan isimlerden.

Graham’ın Erdoğan ile görüşmesinde ana gündem maddesini Suriye konusu oluşturdu. Graham, öncesinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bakanlıkta bir araya geldi. Bu görüşmelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri’nden herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak Graham’ın Suriye konusunun yanı sıra Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini de gündeme taşıdığı kaydedildi.

SURİYE’DEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Graham’ın Erdoğan ile görüşmesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.

Graham, akşamüstü de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı makamında ziyaret etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Suriye’deki son gelişmelerle Türkiye ve ABD arasındaki işbirliği konuları ele alındı.

Bölgedeki Kürtlere sahip çıkılması gerektiğini daha önce ifade eden Graham “ Türkiye’nin YPG unsurlarıyla ilgili kaygısı Türkiye’nin sınırlarının güvenli ve her tehditten korunaklı olacak şekilde giderilmeli. Suriye’deki misyon henüz sona ermedi. IŞİD’in bir daha dönmeyecek şekilde yok edilmesinin sağlanması için ortaklarımız ve müttefiklerimizle çalışmaya devam etmeliyiz.” ifadelerini kullanmıştı. 

Amerikalı Senatör Graham daha sonra Erdoğan ile birlikte ünlü piyanist Fazıl Say’ın konserine katıldı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder