19 Ocak 2019 Cumartesi

Sultan Abdülmecid zamanında doğan 165 yaşındaki seçmen dünya basınında

Zombi fotoğrafları eşliğinde Türkiye’deki seçim hileleri dünya basınında. Özellikle de Osmanlı zamanında doğmuş, 100 yaşının üzerindeki binlerce seçmen..

BOLD- Reuters Haber Ajansı, 165 yaşındaki seçmen haberini şu ilginç sözlerle dünyaya duyurdu: “Bunlar (seçmen listeleri) 165 yaşındaki Ayşe Ekici’yi de içeriyor. Muhtemelen 19. yüzyılda ilk Osmanlı kağıt parasını basan Sultan Abdülmecid zamanında doğdu. Ekici, daha önce hiç oy kullanmadı şeklinde kaydedildi. Diğer bir imkansız seçmenin ismi ise kısaca Zülfü. 149 yaşında.”

Türkiye’deki seçim hileleri dünya basınına haber oldu. İngiliz Reuters Haber Ajansı, Türkiye’de seçmen listelerinde ortaya çıkan çarpıklıkları ve hileleri “Türk muhalefeti 165 yaşında seçmen bulunduran seçim listesine itiraz ediyor” başlığıyla dünyaya duyurdu.

REUTERS: EKONOMİ NEDENİYLE ERDOĞAN ANKARA DAHİL BÜYÜK ŞEHİRLERİ KAYBEDEBİLİR 

CHP, HDP ve İyi Parti’den Reuters Haber Ajansına konuşan siyasiler seçmen listelerine ilişkin binlerce itiraz sunduklarını ve bazı bölgelerde hayatta olmayan kişilerin seçmen listelerinde bulunduğunu belirttiler.

Reuters, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde partilerin birbirine yakın oylar almasının beklendiğini ve ekonomideki kötü gidişat dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AKP’nin başkent Ankara dahil bazı şehirleri kaybedebileceğini yazdı.

CHP ve HDP, listelerdeki çarpıklıkların özellikle AKP’nin seçimi küçük bir farkla kaybettiği bölgelerde yoğunlaştığını belirtti. AKP’li yetkililer ise kendilerinin bu çarpıklıkların en büyük mağduru olduğunu, kendilerinin de listelere binlerce itiraz yaptığını iddia etti.

CHP: 100 YAŞIN ÜZERİNDE 6 BİN 389 SEÇMEN LİSTELERDE VAR 

CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, seçmen listelerinde yaşı 100’ün üzerinde 6 bin 389 kişi tespit ettiklerini ve Yüksek Seçim Kurulundan bunları araştırmasını istediklerini açıkladı.

Reuters Haber Ajansı, 165 yaşındaki seçmen haberini şu ilginç sözlerle dünyaya duyurdu: “Bunlar (seçmen listeleri) 165 yaşındaki Ayşe Ekici’yi de içeriyor. Muhtemelen 19. yüzyılda ilk Osmanlı kağıt parasını basan Sultan Abdülmecid zamanında doğdu. Ekici, daha önce hiç oy kullanmadı şeklinde kaydedildi. Diğer bir imkansız seçmenin ismi kısaca Zülfü. 149 yaşında.”

ÇANKIRI’NIN ORTA İLÇESİNDE SEÇMEN SAYISI 6 AYDA YÜZDE 95 ARTMIŞ

CHP, özellikle Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bazı çevrelerde seçmen sayısının hızla arttığını tespit etmiş.     

En büyük artış Çankırı’nın Orta ilçesinde gerçekleşmiş. İlçede seçmen sayısı yüzde 95 artmış görünüyor. Seçimi AKP’nin küçük bir farkla kazandığı Üsküdar’da bir dairede ise 40 seçmenin kayıtlı olduğu tespit edilmiş.

HAKKARİ’DE BİR DAİREDE 1 108 SEÇMEN, MARDİN’DE 506 SEÇMEN KAYITLI 

İyi Parti de 126 bin seçmen kaydına itiraz etti. Bitlis’te bir dairede 45 değişik soyadına sahip 80 kişi tespit edilmiş.

Meclis araştırması isteyen HDP ise Hakkari’de bir dairede 1 108 seçmen ve Mardin’de ise 506 seçmen olduğunu kayıtlara geçirmiş.

HDP, ayrıca binlerce seçmenin kaydının silindiğini ifade etti.

Reuters Haber Ajansı’nın haberi ve detaylar Twitter’da da çokça konuşuldu.

Akademisyen Cengiz Güneş, “Şaka değil: Türk muhalefeti 165 yaşında seçmen bulunduran seçim listesine itiraz ediyor” paylaşımını yaptı. 


Gazeteci-Yazar Pınar Tremblay ise, “Bütün Hollywood film yapıcılarına çağrı – özellikle Türkiye’de 31 Mart üzerine bilim kurgu – o günde yaşları 100 ile 165 yaş arasında binlerce seçmen oy kabinine gelirken kameranızı çalıştırın! Bunu kaçırmak istemezsiniz. Türk Hava Yolları size herhangi bir şiddet sahnesi için yardımcı olabilir. Değil mi” dedi.

Seçmen listelerindeki çarpıklıklar birçok esprili paylaşımla da gündem oldu.

Twitter’da birçok kişi bu haberi hemen üstte yer alan twetteki fotoğrafla birlikte paylaştı.

Sahte seçmen furyası: 4 katlı binanın 5’inci katı, taksi durağı, inşaatı süren boş bina…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder