19 Ocak 2019 Cumartesi

Kapatılan Hizmet Hareketi Yurtları sahte seçmenle dolduruldu

Kapatılan yurtlara binlerce seçmen kaydırıldığı, yurtların konut gibi gösterilerek her kat için ayrı adresler üretildiği ortaya çıktı.

15 Temmuz’dan sonra kapatılan Hizmet Hareketi’ne ait öğrenci yurtlarının önemli kısmı başka cemaatlere, İlim Yayma Cemiyeti, Diyanet ve TÜRGEV’e devredildi. Boş tutulan ve halen Milli Emlak’ın havuzunda bulunan yurtların ise son günlerde sıkça gündeme gelen hayali seçmenler için kullanıldığı ortaya çıktı.

CEMAAT YURTLARINDA YÜZLERCE ADRES

Konu TBMM’de gündeme geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, kapatılmış yurtlarda yüzlerce adres göründüğünü söyledi. Bu adreslerin her birine ne kadar seçmen kaydedildiği ise tespit edilebilmiş değil. Hizmet Hareketi’nin Türkiye’nin bütün il ve pek çok ilçesinde yurtları bulunuyordu.

Nuhoğlu, seçmen askı süresinin kasten uzatılmadığını, metruk binalar, boş arazilere bile seçmen kaydedildiğini belirtti. 80 metrekarelik bir dairede 40 farklı soyadlı seçmen olduğunu belirten Nuhoğlu, bu kayıtların tamamının sahte olduğunu belirtti.

HDP’li Ayhan Bilgen de Kars’ta bir adreste 119 seçmen kaydı bulunduğunu söyledi.

SAHTE SEÇMENE İTİRAZ EDEN SAVCILIĞA ÇAĞRILIYOR

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise ilginç bir bilgi paylaştı. Tiryaki’ye göre sahte seçmen tespit eden savcılığa çağrılarak tehdit ediliyor:

“Sahte seçmenler için il seçim kuruluna arkadaşlarımız başvurdu. Ardından savcılık tarafından çağrıldılar ve ‘siz bu kişilerin TC kimlik numaralarını nereden buldunuz? Kişisel Verilerin korunması Kanunu’na aykırı davrandığınız için hakkınızda işlem başlatıyoruz’ denildi. Yani YSK’nın siyasi partilerle paylaştığı bilgileri kullanarak, resmî bir kuruma, ilçe seçim kurullarına başvurduk, itirazlarımızı yaptık. Savcı, partimiz adına itirazı yapan yetkili kişileri çağırdı, gözaltına aldı. Oysa bu kimlik bilgilerini bize YSK vermişti, yasa dışı yollardan elde etmedik”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder