19 Ocak 2019 Cumartesi

Amerikalı gazeteciden Kanter’e anlamlı destek

New York (BOLD)- ABD’nin önde gelen TV program suncularından Keith Olbermann, NBA’de forma giyen Enes Kanter‘in Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini CNN’de anlatmasını eleştiren hükümet yanlısı bir Türk gazeteciye sert çıktı.

Ünlü gazeteci, Kanter’in CNN’de ‘can güvenliğimden endişe diyorum’ açıklamasını ” Dürüst olmak gerekirse bunlar iğrenç ötesi. Türkiye, kamuoyunun bir numaralı düşmanı olan PKK lideri Abdullah Öcalan’ı bile idam yetmedi.” yorumuna Twitter üzerinden “Diktatörünüz sahte bir darbe sahneledi ve kullandı, çoğunuz çok aptaldınız ve bunu gözlemlemekten, dikkate almaktan korkuyordunuz! Ve tüm akıllı olanlar tutuklandı ve / veya tehdit edildi. Bu ülkeyi (Amerika) kızdırmadan önce Kanter’i, ailesini ve ABD’dekileri yalnız bırakın ve s…. gidin!.. #NBA” şeklinde cevap verdi.

ABD medyası, Kanter’in can güvenliği nedeniyle takımı New York Knicks’in Londra’daki maçına gidememesine geniş yer vermeye devam ediyor. ABD medyası Türkiye’nin Kanter hakkında çıkarttığı ‘kırmızı bülten’ olayını yakından takip ediyor.

ABD’li Senatör Marco Rubio’dan Enes Kanter’e destek

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder