19 Ocak 2019 Cumartesi

İşçiler, yandaşa peşkeş çekilen fabrikaya sahip çıktı

Yandaş iş adamı Ethem Sancak ile Katar devletine peşkeş çekilen, Sakarya Arifiye’deki, 1’nci Ana Bakım Merkezi tank palet fabrikasına, işçiler sahip çıktı. Türkiye’nin dört bir yanında Sakarya’ya gelen 15 bin işçi, ihalesiz özelleştirmeyi protesto etti.

Protesto gösterisine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İYİ Partili milletvekilleri ve Türk İş Başkan’ı Ergün Atalay da katıldı.

Türk İş’e bağlı Harb-İş sendikasının organize ettiği ettiği mitingde söz alan Türk – İş Başkan’ı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “özelleştirme yapılmadı” açıklamasına tepki gösterdi.

Atalay, “Bu yapılan işlem özelleştirme değil diyorlar, nasıl özelleştirme olmuyor, bilen bir bana anlatsın” ifadesini kullandı. Tank palet fabrikası işçilerinin bağlı olduğu Türk Harb-İş sendikası Başkan’ı Bayram Bozyel ise, özelleştirme ile ekonomiye darbe vurulduğunu söyledi. Atalay, şunları söyledi:

TELEKOM’UN BAŞINA GELENLERİ HATIRLAYIN

“Bu fabrikamız Milli Savunma Bakanlığı emrinde kalmalıdır. Telekom’la ilgili 10 yıl evvel başlayan süreci hatırlayın. İhaleyi alan firma Telekom’u kullandı, para kazandı, şirketi batırdı ve çekti gitti. Telekom ortada kaldı. SEKA örneği ortada, şeker fabrikaları örneği ortada.”

Tank palet Fabrikası’nın Türkiye’nin en stratejik kurumlarından olduğunu kaydeden Atalay, “Türk iş 1 milyon üyesiyle, maddi gücüyle, vücuduyla, herşeyiyle Türk Harb İş ve Sakarya’nın emrindedir.”dedi.

Bozyel, fabrikada üretilen “fırtına obüslerinin” önemine değinerek, “Türkiye daha önce bu araçları Güney Kore’den tanesi 10 milyon dolara alıyordu. Aynı araç bu fabrikada 4,2 milyon dolara mal ediliyor.” bilgisini verdi.

Protesto gösterisine katılan işçiler sık sık sloganlar atarak, özelleştirme sürecine karşı çıktı. İşçiler, “peşkeşe hayır”, “savunma millidir, milli kalacak” diyerek, özelleştirme sürecini protesto etti.

Ethem Sancak’tan Katar ve tank-palet fabrikası itirafları

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder