18 Ocak 2019 Cuma

Festivale özel iki yeni eser

Bu yıl 47’ncisi düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali, çağdaş müzik üretimine katkı sağlamak amacıyla sipariş ettiği iki eserin ilk gösterimine ev sahipliği yapacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen festival, dünyada sadece kadın bestecilere değer görülen tek ödül olan Heidelberg Kadın Sanatçı Ödülü’nün geçen yılki sahibi Zeynep Gedizoğlu’na iki piyano eseri sipariş etti. Eserler, çağdaş müzik alanında takip edilen piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü tarafından 14 Haziran Cuma akşamı Süreyya Operası’nda seslendirilecek. İkiliye Şostakoviç ve Gedizoğlu’ndan Brahms’ın aşk şarkılarına dek uzanan bir repertuvarla Berlin RIAS Oda Korosu eşlik edecek.

Kültür Servisi‘nin aktardığına göre, İstanbul Müzik Festivali ile Sochi Festivali’nin üretken besteci Alexander Tchaikovsky’e sipariş ettiği eser de oda müziğinde birçok isimle işbirliği yapan şef ve solist Yuri Bashmet ve Grammy ödülü almış  ilk Rus oda orkestrası olan Moskova Solistleri tarafından 20 Haziran Çarşamba akşamı Aya İrini Müzesi’nde seslendirilecek.

11-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin tüm programı 5 Şubat Salı günü açıklanacak.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder