19 Ocak 2019 Cumartesi

Trump, Kuzey Kore Lideri Kim ile tekrar bir araya gelecek

New York (BOLD)- ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un  şubat ayı sonunda görüşeceği açıklandı. Beyaz Saray, Başkan Trump’ın Kuzey Kore eski İstihbarat Direktörü ve nükleer müzakerecisi Kim Yong Chol ile görüşmesinden sonra açıklamada bulundu.

Açıklamada, görüşmenin sonucunda iki lider arasında ikinci zirvenin şubat ayında yapılması kararına varıldığı, zirvenin yerininse gelecekteki bir tarihte açıklanacağı belirtildi.

ABD BASKILARA DEVAM EDECEK

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından yapılan açıklamada, “ABD’nin Kuzey Kore’nin nükleerden tam olarak arınmasına kadar baskı uygulamaya devam edeceğini”söyledi. ABD ile Kuzey Kore arasındaki ikinci zirvenin nükleer silahlardan arınma konusunun görüşüleceği belirtildi.

Sanders, Beyaz Saray’daki görüşme ile ilgili “Çok önemli adımlar atıldı ve Kuzey Kore’nin elindeki rehinelerin serbest bırakılması konusunda iyi inançlara sahibiz. Ve görüşmelere devam ediyoruz. Başkan bir sonraki görüşmeyi dört gözle bekliyor. ”ifadelerini kullandı.

BM GÖRÜŞMEYİ OLUMLU KARŞILADI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres Beyaz Saray’daki Kuzey Kore görüşmesini olumlu karşıladı.

Guterres bu görüşmelerin Kore Yarımadası’nın nükleerden arındırılması için bir yol haritasının belirlenmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Kuzey Kore heyetinin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de bir araya geldi.

Trump, Kuzey Kore lideri ile haziran ayında Singapur’da bir araya gelmişti. Kore Yarımadası’nda kalıcı barış, refah ve güvenlik için ABD-K.Kore ilişkilerinde yeni sayfa açılmasına karar verilen zirvenin bir ilk olması açısından önemliydi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder