18 Ocak 2019 Cuma

Prof. Savaş’ın videosu 500 bin etkileşimi geçti OHAL Komisyonu’na isyan büyüyor

KHK’lılar ve OHAL Komisyonu mağdurlarının başlattığı videolu tepkiler çığ gibi artıyor. Prof. Haluk Savaş’ın yaşadıklarını anlattığı video ve diğerleri haberimizde.

BOLD-Gaziantep Üniversitesi’nde öğretim üyesiyken 672 sayılı KHK ile 1 Eylül 2016’da görevinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Haluk Savaş, hakkında açılan davadan geçen hafta itibarıyla beraat etti.

Ancak OHAL Komisyonu, Savaş’ın beraat etmesine, “terörist” olmadığının mahkeme tarafından anlaşılmasına rağmen akademisyenin göreve iade başvurusunu reddetti.

“OHAL KOMİSYONU KENDİSİNİ MAHKEMENİN ÜZERİNDE GÖRÜYOR”

Bu karar, OHAL Komisyonu’nun kendisini mahkemenin üzerinde gördüğüne ilişkin onbinlerce örnekten biri olarak gösterildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15-23 Ocak tarihleri arasında OHAL Komisyonu’na karşı sosyal medyada kampanya başlattıklarını duyurmuştu.

OHAL’in celladına karşı #bitmeyenohal kampanyası

Prof. Dr. Savaş da bu kapsamda dün Twitter’dan #OHALKomisyonusuçişliyor etiketiyle yayımladığı bir video ile OHAL Komisyonu’nun hukuksuzluklarını ve KHK’lılara yapılanları bir kez daha gözler önüne serdi.

Paylaşımında 29 Eylül 2016’da gözaltına alındığını ve ardından da tutuklandığını hatırlatan Savaş, yaklaşık 50 gün tutukluluk ve hapishane hayatı yaşadığını söyledi.

Hapishanede kanser olduğu anlaşılan akademisyen ameliyat olduğunu, sonrasında ise yoğun bakımda görevlilerin kendisini yatağa kelepçelemeye kalktığını dile getirdi.

Savaş, şöyle devam etti:

“Çok kötü muamelelere uğradım. Bunların çok özel bir önemi yok. Bir çok işkenceye varan muameleye uğradıktan sonra, geçen hafta itibarıyla da beraat ettim. Benim bir terörist olmadığım mahkemece anlaşıldı. Ama beni devletim bir terörist olarak üniversiteden attı.

Tüm bunlar karşısında hiçbir şey talep etmiyorum. Benim gibi kötü muameleye uğramış tüm meslektaşlarıma, tüm KHK’lılara, onların ne kadar masum olduğunu bilerek sesleniyorum: Rahat olun. Bizleri bu hallere mahkum eden ve başımıza bu işleri açan kişiler, uzun vadede mutlaka bu yaptıklarının hesabını verecekler.

Hiçbir şey talep etmiyorum. KHK’lar zulümdür. KHK’ların sonunda ortaya çıkan OHAL Komisyonu lağvedilmelidir.”

Prof. Dr. Savaş’ın paylaştığı video, şu ana kadar yaklaşık 230 bin kişi tarafından izlendi.

KAMPANYA YAYILIYOR

OHAL Komisyonu’nun hukuksuzluklarına karşı başlatılan kampanya kapsamında Twitter’da paylaşılan videoların sayısı artmaya devam ediyor.

Yine 672 sayılı KHK ile ihraç edildiğini söyleyen bir kadın, Ekim 2017’de hakkında takipsizlik kararı verilmesine rağmen OHAL Komisyonu’nun hala kendisini incelemeye devam ettiğini bildiriyor.

Ramazan Faruk Güzel isimli eski hakim de son dönemde ihraç edilen yaklaşık 5 bin yargı mensubundan biri olduğunu ve ihraç edildikten sonra avukat dahi bulamadığını anlatıyor.

675 sayılı KHK ile ihraç edilen bir biyolog ise 2.5 yıldır iş bulamadığını ve eşinin tutuklu olduğunu aktarıyor. Söz konusu sürede çok ciddi mağdur olduğuna vurgu yapan KHK’lı, bir an önce haklarının iade edilmesini istiyor.

Kampanya kapsamında yapılan diğer bazı paylaşımlar ise şu şekilde:

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder