19 Ocak 2019 Cumartesi

AKP hükümeti, Türkiye’yi Rus buğdayına bağımlı hale getirdi

BOLD – Hükümet, tarım sektöründe yaşanan bütün sıkıntılara rağmen Türk çiftçisi yerine yabancı ülke çiftçilerini desteklemeye devam ediyor.

Soğandaki gümrük vergisini sıfırlayan, tahıl ve baklagillerde ithalat kararı alan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, Türkiye’yi Rus buğdayının da en büyük müşterisi haline getirdi.

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, 2018’de Türkiye’ye buğday ihracatının yüzde 40 artışla 930 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

RUS BUĞDAYININ BİR NUMARALI MÜŞTERİSİ TÜRKİYE

Patruşev’in sözleri, AKP hükümetinin, sadece doğalgazda değil, tam bir tahıl ambarı olan Türkiye’yi, buğdayda da Rusya’ya bağımlı hale getirdiğini ortaya koydu.

Türkiye’nin Rus buğdayının en büyük tüketicilerinden biri olduğunu kaydeden Rus bakan, “2018’de Türkiye’ye buğday sevkiyatı yüzde 40 oranda artarak 930 milyon dolara ulaştı.” diye konuştu.

SEVKİYAT DAHA DA ARTACAK

Patruşev, Rus buğday üreticilerinin Türkiye’ye sevkiyatı gelecekte artırmaya ve çeşit listesini de genişletmeye ilgi duyduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan, iki ülke arasında tarım ürünleri ticaretinin 2018’de yüzde 7 büyüyerek 3 milyar dolara vardığını belirterek, Rusya’dan Türkiye’ye tarım ürünleri satışının 1,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Çiftçiye ithalat darbesi!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder